Продължаваме с изграждането на физкултурни салони, обяви Фандъкова (обновена)

  • 24 май 2015 09:46

  • 1093
  • 0
Продължаваме с изграждането на физкултурни салони, обяви Фандъкова (обновена)
© Булфото

Много важен факт е, че в столицата са съсредоточени най-интересните галерии, музеи, театри и е важна тази връзка между образованието, образователната среда и културата.

Това каза в интервю за „Фокус” кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

По думите й средата е изключително важна, защото тя предразполага децата и учениците да се чувстват добре и да им е приятно в училище.

„Много е важно да имат възможности за спорт, също така и за различни извънкласни дейности, за занимания с изкуства”, заяви Фандъкова и добави, че Столичната община има ангажимент към базата, затова продължава с изграждането на физкултурни салони.

„Тази година в 98-мо училище в район „Надежда” изграждаме физкултурен салон. Предстои разширение на Първа английска гимназия. Също така спортни площадки както в училищата и в детските градини, така също и изграждането на допълнителни центрове, в които децата могат да спортуват”, посочи тя.

„Тази година ремонтираме и басейни в няколко столични училища, както и физкултурни салони”, заяви Фандъкова. Според нея целта е децата да могат да получат развитие в училището не само от гледна точка на образованието, но и от гледна точка на заниманията с различни дейности.

По-късно през деня, по време на официалната церемония по повод 24 май, пред Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" кметът на Столична община каза: „Честит празник на знанието и духовността! Често казваме "нашите свети букви", събирайки преклонението към знанието, образованието и науката. Образованието на децата векове наред е най-ценното, което се опитваме да им дадем".

"В класните стаи се оформя бъдещето на нашата държава. Новият закон за училищното и предучилищното образование се гради на добрия опит на учители и училища. Нашият успех ще дойде тогава, когато опитът на успешните учители стане практика във всички училища", каза още Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Кметът на столицата заяви, че предизвикателството на днешния ден е да разпространим доказаните успешни модели в образованието, каквато е и задачата на новия Закон за образованието.

Последвайте канала на

1093 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини