Пренасочват пари към Мизия

  • 24 май 2015 07:23

  • 1532
  • 1
Пренасочват пари към Мизия
© Булфото (архив)

Помощ за хората от Мизия, които пострадаха при наводненията миналото лято, ще осигури правителството. Това стана ясно от думите на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г след аудиенцията при Негово Светейшество Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март.

"Възложих на финансовия министър да говори с кметове и с когото е необходимо, за да ми даде инструменти - дали от програмата за саниранe да пренасочим средства, или да се помогне индивидуално на хората там", заяви Борисов.

"Сутринта слушах хората от Мизия и си мислих, че там проблемите донякъде са решени, тъй като те станаха преди нас", каза още той.

Премиерът призна, че докато е бил при Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март, си е пожелал да спрат природните бедствия.

Хората от Мизия обявиха, че ще излязат на протест, тъй като са недоволни от експертизата, според която няма виновни за бедствието. Недоволните настояват да получат и помощ, за да могат да ремонтират къщите си и да има къде да живеят, след като ги изведат от временните фургони, които обитават. Хората от Мизия предупредиха, че ще затворят пътя за АЕЦ "Козлодуй" с жива верига.

Последвайте канала на

1532 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FM

2015.05.24 | 09:50

1
Ще ви бъде много тежко, НО не оставяйте в Мизия, изселете се по други градове и села. Гаранция Имате ли, че няма да се повтори (Бедствието).

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини