За задръстванията по магистралата са виновни шофьорите, отсече шефът на АПИ

  • 23 май 2015 08:14

  • 2830
  • 4
За задръстванията по магистралата са виновни шофьорите, отсече шефът на АПИ
© Булфото

Все повече стават оплакванията на изнервени шофьори, вследствие на ремонта по магистрала „Тракия“, заради който за движение бе оставено само едно платно. Поредна публикация във Фейсбук зове за реакция от страна на управляващите, тъй като пътуване между София и Пловдив отнело 4 часа.

„Аз разбирам изнервеността на поставащите тези редове. Наистина вчера имаше задръстване. Не бих казал, че е виновна АПИ, а способността на водачите да пътуват в ограничени условия“, отговори в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия директорът на АПИ Инж. Лазар Лазаров.

Мога да кажа, че техника имаше по цялата част на магистралата. Основното задръстване беше заради една катастрофа до магазин „Метро“ (в столицата, б.р.), след това имаше една тапа, която се минаваше за не повече от 15 минути, отбеляза той.

Задръстването беше от Метро до 4 километър. След излизането на Околовръстния път имаше тапа. Апелирам шофьорите да карат внимателно. Когато се бърза, се причинява ПТП, поясни Лазаров.

Бавното движение на тировете също бе посочена от него като причина за задръстванията.

Тези ремонти няма как да станата с вълшебна пръчка. Нямаше как да се мине без тези ремонти. Само на единия участък са се положили около 2 км асфалт, оправда се шефът на АПИ.

Няма две ленти, защото когато започнат леки коли да изпреварват тирове, стават катастрофи. Каква по-добра организация от това, недоумява той и е категоричен, че „едно спиране на магистралата води до задръстване“.

Последвайте канала на

2830 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.06.28 | 23:51

4
За високите цени на горивата и храните пак ние сме виновни защото не знаем как се пазарува,за дупките пак ние защото начина ни на каране разбива пътищата......ТЪПАНАР подай си оставката!
ВИЖДА СЕ

2015.05.27 | 18:51

3
В ПОНЕДЕЛНИК ,БОЙКО ДА МУ ДАВА ПЪТНИЯТ ЛИСТ !!!
аз

2015.05.27 | 18:51

2
Ами естествено че са виновни шофьорите. Как така ще решават да че искат да пътуват? Правилното според партизанската внучка е да си закупим винетки, да си платим данъците и застраховките ГО и да си ходим пеша след това

2015.05.26 | 09:26

1
Няма коли няма проблеми

Добави коментар

Водещи новини