Над 40 загинаха при престрелка в мексиканско ранчо

  • 23 май 2015 06:56

  • 2164
  • 1
Над 40 загинаха при престрелка в мексиканско ранчо
©

Правителствените сили за сигурност в Мексико убиха 42 предполагаеми членове на наркокартел и дадоха една жертва при вчерашната престрелка в Западно Мексико, предаде Ройтерс, като се позова на комисаря по националната сигурност Монте Алехандро Рубидо.

По думите на Рубидо един служител на федералната полиция е загинал, а още един е бил ранен при тричасовата битка, която се разразила в ранчо недалеч от границата на щата Мичоакан с щата Халиско.

Правителствени източници казаха, че убитите от силите за сигурност 42 души са членове на картела "Халиско Нова генерация". Рубидо каза, че заподозрените са членове на "криминална организация, действаща в щата Халиско", но не спомена "Халиско Нова генерация", отбелязва Асошиейтед прес.

Стрелбата започнала, след като силите за сигурност приближили ранчото и по тях бил открит огън от въоръжени мъже, каза Рубидо.

След като повикали въздушна и наземна подкрепа, правителствените сили разгромили противниците си с помощта на хеликоптер, заловили трима предполагаеми членове на банда и иззели гранатомет и 39 огнестрелни оръжия различен калибър, заяви той, отбелязва БТА.

На мястото са изпратени правозащитници, които да разследват вчерашното кръвопролитие, каза още Рубидо, цитиран от Асошиейтед прес.

Последвайте канала на

2164 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.05.25 | 09:16

1
Циганска държава !

Добави коментар

Водещи новини