Стрелецът от Лясковец иска разпити на Борисов и Цветанов

  • 22 май 2015 20:32

  • 3000
  • 4
Стрелецът от Лясковец иска разпити на Борисов и Цветанов
© Булфото

Делото срещу "стрелеца от Лясковец" Петко Петков ще продължи от 22 до 26 юни, реши Окръжният съд във Велико Търново, след като за дванайсет дена разпита 96 свидетели и вещи лица. 54-годишният Петков е обвинен,че при провелата се на 14 март миналата година полицейска акция умишлено е убил баретата Емил Шарков и е направил опит да убие още петима негови колеги.

Днес страните в процеса предявиха множество искания за събиране на нови доказателства, но съдът прие като основателни само част от тях. Като доказателство по делото ще бъде приложен щитът, с който Емил Шарков е участвал в акцията за ареста и изземане незаконното оръжие на Петков. Това защитно средство ще бъде изискано от Специализирания отряд за борба с тероризма, тъй като не е иззето по време на досъдебното производство.

Съдът отхвърли искането на Петко Петков по делото да бъдат призовани като свидетели Бойко Борисов и Цветан Цветанов, съобщава БНР. "Когато в предишния кабинет на ГЕРБ те бяха премиер и вътрешен министър аз съм им изпратил двайсет писма за различни проблеми, които те не решиха, и затова се стигна до стрелбата", заяви "стрелецът от Лясковец" в съдебната зала.

Магистратите отхвърлиха и искането на адвокатите на Петков като свидетели да бъдат призовани деца от училището в Лясковец, за да се установи дали животът им е бил застрашен и това да налага полицейска акция в семейния апартамент на Петков. На заседанието през юни ще бъдат разпитани неявилите се четирима свидетели, ще има очни ставки заради противоречиви показания на други свидетели, ще бъдат представени резултатите от назначени днес от съда оглед и експертиза.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3000 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.05.23 | 22:18

4
Бай петко е барета номер едно.Да го пускат и да закриват спец отряда...още двама кат бай Петко и могат да разпускат и армията
лм

2015.05.23 | 22:02

3
вместо да ги призовава за свидетели да беше им теглел куршума...
4

2015.05.23 | 22:02

2
Да му доставят Путин и Обама ? Защо не му доведат Станишев и Доган ?
лош

2015.05.23 | 06:39

1
отговор н1

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини