При спецакция в София арестуваха трима бежанци за трафик на имигранти (снимки)

  • 22 май 2015 19:54

  • 2326
  • 0
При спецакция в София арестуваха трима бежанци за трафик на имигранти (снимки)
© Пресцентър ДАНС

При съвместна операция на Държавната агенция "Национална сигурност" /ДАНС/, Столичната дирекция на вътрешните работи и Дирекцията "Миграция" - МВР, днес в София са задържани трима души - от алжирски, ирански и иракски произход, съобщава пресцентърът на ДАНС.

Тримата са пребивавали в страната, като са използвали за основание кандидатстване за бежански статут. Установено, че са организирали незаконно прехвърляне на имигранти от Афганистан, Пакистан и Близкия изток към Западна Европа през териториите на Турция, България и Сърбия. Иракският гражданин е използвал апартамент в ж. к. "Люлин" за временно настаняване на незаконно влезли в страната чужденци.

За да се преустанови престъпната дейност на лицата, със заповед на председателя на ДАНС са им наложени принудителни административни мерки отнемане на правото на пребиваване в България, принудително отвеждане до границата, експулсиране и забрана за влизане в страната за срок от пет години. Операцията е в изпълнение на съвместните мерки на ДАНС и МВР за разкриване и пресичане на дейности по незаконно въвеждане и прехвърляне на чужденци към и през територията на България.

Задържането на лицата е продължение на специализираната операция на ДАНС и МВР срещу мрежа за незаконен трафик на хора, осъществена на 20 май в столицата, се посочва в съобщението.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2326 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини