Млекопреработвателите също скочиха на БАБХ с обвинения за рекет

  • 22 май 2015 19:39

  • 3051
  • 1
Млекопреработвателите също скочиха на БАБХ с обвинения за рекет
©

След като един от най-големите производители на пилешко за дюнери сигнализира за опит за изнудване и рекет от страна на контролния орган, от агенцията отвърнаха, че в месото са открити червеи. Проверките установили и други нарушения, например липса на хигиена и проследимост на пилешкото. Двете страни се заплашват със съд, а със случая се зае лично министърът на земеделието Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри, съобщи БТВ.

Създателят на фирма „Аладин фуудс” сигнализира, че цехът му за месо е затварян няколко пъти от агенцията по храните и е подлаган на непрестанни проверки, защото е отказал да плаща месечна такса от 10 хиляди евро, поискана му от поставени лица на шефа на агенцията Пламен Моллов.

Още преди няколко дни проф. Моллов нарече тези твърдения „клевета” и заяви, че обектите на „Аладин фуудс” попадат в графата „рискови” заради констатирани множество нарушения, включително и открити червеи в месото. В същото време тезата на „Аладин фуудс” беше подкрепена и от националната асоциация на млекопреработвателите.

Председателят на организацията потвърждава тезата за т.нар. такса „спокойствие” и при неговите колеги. „Същата схема каквато е с Аладин. Отива се в предприятието. Ще ти решим проблема. Дай 10-20 хиляди лева. Вече са толкова онаглели, че просто нямам думи”, коментира Богдан Борисов, председател на Националната асоциация на млекопреработвателите.

„След този пореден случай абсолютно се доказва, че има явна и то безогледна корупция”, допълни той. Агенцията по храните с контраудар срещу "Аладин Фуудс".

От Асоциацията на млекопреработвателите настояват за оставка на проф. Пламен Моллов. Със същото искане днес представители на „Аладин фуудс” се срещнаха с земеделския министър Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри. „Министър Танева се ангажира с подкрепа в борбата ни срещу корупцията. Ангажира се да провери случая и да предприеме всички необходими действия”, коментира и Биляна Томова, мениджър в „Аладин фуудс”.

Междувременно в ранния следобед от „Аладин фуудс” съобщиха, че служители на агенцията по храните, проверяват отново предприятието за обработка на пилета. Нашият екип опита да направи интервю с проф. Пламен Моллов, за да ви запознаем с неговата позиция по случая.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3051 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.05.24 | 00:15

1
diuonerite ni paziat ot terorizma . Da ne cuvam loha duma .

Добави коментар

Водещи новини