Данаил Кирилов: Ще положим максимални усилия за консенсус за конституционните промени

  • 22 май 2015 18:39

  • 1460
  • 1
Данаил Кирилов: Ще положим максимални усилия за консенсус за конституционните промени
©

Отложихме внасянето на законопроекта за промени в Конституцията в Народното събрание, защото днес имаше отсъстващи колеги. Към момента сме събрали 125 подписа. Не искаме да има колеги у които да остане усещането, че не им е дадена възможност да заявят подкрепата си. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от ГЕРБ и председател на правната комисия в парламента Данаил Кирилов.

Ще положим максимални усилия да постигнем консенсус и с разумно балансиран дебат би могла да се получи една по-широка подкрепа, отговори той на въпрос дали управляващите ще успеят да съберат необходимото мнозинство от 3/4 от гласовете на депутатите в пленарната зала, за да бъдат приети промените.

По думите му от АБВ са отказали да дадат подписите си, тъй като според тях проектът надхвърля възможността конституционните промени да бъдат осъществени от Обикновено Народно събрание и навлизат в полето на свикването на Велико Народно събрание.

По думите му най-вероятно е първите две гласувания на законопроекта да се осъществят до лятната ваканция на депутатите, а последното - третото, да остане за есента.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1460 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Симона

2015.05.23 | 20:50

1
Боклук ! От нищо не разбира, но не спира да се изказва, за да имитира дейност. Докато беше областен управител постоянно седеше на камерите и нищо не правеше.

Добави коментар

Водещи новини