Петко от Лясковец стрелял по баретите абсолютно хладнокръвно, не изпитвал вина (обновена)

  • 22 май 2015 16:20

  • 3122
  • 4
Петко от Лясковец стрелял по баретите абсолютно хладнокръвно, не изпитвал вина (обновена)
© Булфото

Бързо, но не веднага е настъпила смъртта на командоса Емил Шарков, уцелен фатално от 54-годишния Петко Петков, при щурма на барети от СОБТ в барикадираното му жилище в Лясковец на 14 март м.г. Това стана ясно от съдебно-медицинската експертиза на трупа, представена в процеса срещу 54-годишния стрелец.

Куршумът, пронизал главата на Емил Шарков, е проникнал отпред назад под каската над лявата вежда и излязъл зад лявото ухо на спецполицая. Той разкъсал главния мозък, обясниха вещите лица, извършили аутопсията.

"Входната рана е от проектил с диаметър 7-8 милиметра, притежаващ голяма кинетична енергия. Травмите са били много тежки и смъртта е била неизбежна. Настъпила е бързо, но не веднага, сочат данните за аспирация на кръв", обясни съдебният лекар д-р Гайдарски, цитиран от "24 часа". Според експертите е стреляно от над 1 метър, тъй като няма опушване по кожата. Те изказаха становище, че не е възможно смъртоносното попадение да е от рикошет, тъй като проектилът бил идеално кръгъл, а раната би била различна по форма. В присъствие на вещите лица бе извършен оглед на каската на Шарков, както и на черната маска с която е бил. След раняването му, тя не била свалена от лекаря на баретите, а върху нея бил поставен голям бинт.

Подсъдимият Петко Петков пък не изпитвал страх, смущение, гняв, обърканост, а се държал абсолютно адекватно при атаката на дома му. Той имал пълен, подреден спомен за случилото се и разказвал с много детайли, обясниха вещите лица, изготвили психиатричната експертиза на стрелеца.

"Той е възприемал цялата обстановка абсолютно адекватно. Напълно хладнокръвно е извършил сложно координирани действия, прикривайки се, заемайки различни позиции, стреляйки", обясни д-р Тотю Нешков. При направените интервюта и наблюдение в затворническата психиатрия в Ловеч нито веднъж Петко не изпитал вина и не изказал съжаление за случилото се в дома му.



 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3122 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.10.05 | 16:32

4
На фона на огромната циганска престъпност, българи да убиват българи просто е още един пирон в ковчега на нацията.

2016.10.05 | 16:32

3
шарков го убиха колегите му барети щото са с две леви ръце

2016.10.05 | 16:31

2
"Той е възприемал цялата обстановка абсолютно адекватно. Напълно хладнокръвно е извършил сложно координирани действия, прикривайки се, заемайки различни позиции, стреляйки"... Че той по голяма нинджа от баретите .Мое би е изкарал спец подготовка в ЦРУ ,М6 или САС

2016.10.05 | 16:31

1
Жалко за Шарков -Бог да го прости - но Петков не е виновен... Виновни са организаторите на щурма. Некадърници - рискували не собствения си живот...Зле организирана акция.. И сега колкото и да мъчат да се отрият със стрелеца - ПЕТНОТО остава. Никой не може да ме обеди в противното...

Добави коментар

Водещи новини