Прилагат мерки за овладяване на свлачището в село Сотиря

  • 22 май 2015 13:58

  • 787
  • 0
Прилагат мерки за овладяване на свлачището в село Сотиря
©

Община Сливен е започнала действия за ограничаване на свлачищните процеси след обявеното снощи бедственото положение в село Сотиря. Активираното от силно оводнен терен старо свлачище в селото създава опасност за населението и инфраструктурата

Скатът със свлачището в североизточната част на село Сотиря се е активирало от изтичането на големи водни количества от каптажите и уличния отток на дренажни и повърхностни води. За ограничаване на процесите е нужно спешно отвеждане на водите и отводняване на зоната на бедствието. Аварийно възстановителните работи се ръководят по изготвен от геозащитно дружество план.

Няма пострадали хора, не е необходима евакуация, собствениците на застрашени имоти са предупредени, заяви началникът на общинския отдел за управление при кризи Снежана Кънева. В зоната на бедствието попадат кметството, целодневната детска градина и училището, които са наводнени, три основни улици, съоръжения на ВиК и 20 къщи с над 150 обитатели, съставляващи около една четвърт от жителите.

Комисия, назначена от сливенския кмет Кольо Милев обхожда пострадалите и застрашени обекти. Проучват се възможностите за трайно укрепване на засегнатите територии.

Последвайте канала на

Десислава Станева
787 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини