СДВР приканват абитуриентите да спазват правилата (видео)

  • 22 май 2015 12:37

  • 1047
  • 0
СДВР приканват абитуриентите да спазват правилата (видео)
©

От СДВР заявиха, че са готови с мерки относно предстоящите абитуриентски празници. От 23 май до 31 май училищата в София ще изпращат своите зрелостници. Най-натоварено ще е от 23 до 27 май. 131 училища в София ще организират абитуриентски балове, заявиха на пресконференция от полицията.

Всички РПУ-та са провели срещи с училищните настоятелства и ръководства и са уточнени сборните пунктове и маршрути, и местата, където ще бъдат провеждани празненствата. От полицията са организирали предвижването и екскортирането на абитуриентите до местата, където ще празнуват.

В 50 увеселителни заведение ще има тържества. Пред всяко едно от тях ще има полицейска кола, която ще бъде в тясна връзка с охранителната фирма.  Направени са предварителни  проверки дали тези фирми имат необходимият лиценз. Това се прави с цел да бъдат избегнати инциденти по време на празника. Всички нарушители на правилника за движение на пътищата ще бъдат санкционирани.

Миналата година има констатирани 100 нарушители като близо 90 % от тях са понесли своята глоба, завиха от КАТ. И тази година служителите на реда ще реагират и всички, които карат пили, позволяват да се качват по капаците и вратите на колите ще понесат санкция от минимум 50 лева. Четири мобилни камери и две ръчни ще следят предвижването на абитуриентите по софийските улици.

От полицията предупредиха, че там където се налага, движението ще бъде реорганизирано и затваряно, това ще се преценява в конкретната ситуация. Тази година няма да има общи сборни пунктове на абитуриенти. Молим за търпението и разбирането на гражданите, както и да не се употребява алкохол, завършиха от полицията.

Последвайте канала на

1047 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини