Бъчварова: Сблъскваме се ежедневно с войната по пътищата

  • 22 май 2015 12:37

  • 877
  • 0
Бъчварова: Сблъскваме се ежедневно с войната по пътищата
© Булфото

"Проблемът с войната по пътищата през последните месеци отново ескалира.

Особено скандален случай бе инцидентът, при който почина дете, блъснато от водач с множество наказания", заяви от парламентарната трибуна депутатът Петър Славов.

Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. съобщи също, че проблемът е ясен на всички. Сблъскваме се ежедневно с него, напомни тя.

Тя  съобщи броят на хората, които имат невлезли в сила (висящи) наказателни постановления за нарушения по Закона за движение по пътищата.

"От началото на 2012 година, до края на месец март 2015 година са наложени заповеди за прилагане на задължителни административни мерки“, допълни Бъчварова във връзка с наложените наказания на шофьорите. Тя обясни, че част от тези мерки са отнемане на лиценза за шофиране. „За същия период до първото тримесечие на 2015 година невлезлите в сила наказателни постановления на лица са 1737, от които 810 са с до 5 наказателни постановления, а 937 са с повече от 5“, уточни министър Бъчварова. По думите й наказанията на шофьорите, които са използвали алкохол и на тези, които са шофирали без книжка са общо 25 933 са същият период.

Славов коментира, че е редно да се направи проверка на лицата с висящи наказателни постановления. Според него така може да се предотврати нов инцидент.

Последвайте канала на

Десислава Станева
877 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини