Самоделното устройство, открито в българския автобус, трябвало да го подпали

  • 22 май 2015 09:54

  • 2153
  • 0
Самоделното устройство, открито в българския автобус, трябвало да го подпали
©

Самоделното устройство, открито в българския автобус на фирма „Омега груп 84” в събота близо до Будапеща, е трябвало да предизвика пожар. В основата на палежа е разчистване на сметки между конкурентни фирми, които пътуват по линията Прага-Варна. Това е една от версиите, по която работят българските разследващи, съобщава „Преса”.

Проверката по случая бе възложена на ГДБОП, след като Софийската градска прокуратура образува дело, тъй като има хипотеза за извършено приготовление за престъпление срещу български граждани. В автобуса от Прага за Варна пътуваха 34 българи. Първоначално се смяташе, че става въпрос за бомба, но от Унгарския център за борба с тероризма обявиха преди два дни, че не се касае за терористичен акт.

Все още не са готови експертизите на самоделката, която бе открита в багаж без пътник по време на почивка до унгарската столица. Според пътниците сакът бил оставен от около 25-годишен мъж, който носел шапка и очила. Той слязъл от автобуса при почивка в Бърно и повече не се върнал. Проверка установила, че билетът бил издаден на името на Марсел Коринек, който е чех или словак. Чуждите служби в момента проверяват дали наистина съществува такъв човек.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2153 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини