Уволниха висша чиновничка заради заради аферата с цигари на "Капитан Андреево"

  • 22 май 2015 08:38

  • 3101
  • 4
Уволниха висша чиновничка заради заради аферата с цигари на "Капитан Андреево"
©

Шефката на отдел „Инспекторат“ в Министерството на финансите Диана Иванова е уволнена дисциплинарно преди няколко дни, съобщава „Преса“.

Информацията за освобождаването й бе потвърдена и от самото ведомство – Иванова беше веднага заличена от сайта на министерството. Причина за налагане на най-тежкото административно наказание срещу висшата чиновничка е информацията, че Иванова е укрила сигнали за корупция срещу митничари от граничния пункт „Капитан Андреево“, твърдят запознат. На 29 март при мащабна акция на МВР на пункта бяха арестувани две смени митничари и гранични полицаи заради това, че два месеца са пускали тирове с контрабандни цигари от Турция при „вдигната бариера“. До момента общо 22 души са разследвани от прокуратурата за щета към бюджета от над 53 млн. лв.

За контрабандата на Капитан Андреево с участието на митничари сме изпращали сигнали до инспектората на Министерството на финансите още миналото лято, но Иванова не само не е реагирала на тях, а е предавала или подавала тази информация на посочените в сигналите хора“, заяви говорителят на легия „Антимафия“ Григор Здравков. Според него, бившата вече шефка на инспектората носи наказателна отговорност, защото не е информирала прокуратурата за тях.

До дни ще има и рокада по върховете на митниците. Причината обаче не е ново уволнение. На 28 май изтича периодът, в който Стефан Марашев управляваше свиленградската митница като изпълняващ длъжността. Има два варианта за поста след тази дата – или ще бъде назначен нов временен шеф или ще има конкурс. Такъв до момента не е обявен.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3101 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
XXL

2015.05.22 | 16:40

4
УВОЛНЕНИ ПОСЛЕ ПОВИШЕНИ
Floyd

2015.05.22 | 16:40

3
\"Инспекторат\" е дирекция в МФ, а не отдел.

2015.05.22 | 16:40

2
Я си оставете митничарите да си крадат спокойно!И на тях им се живее, като на депутати и министри!

2015.05.22 | 14:15

1
MOYA STRANA MOYA BULGARIA

Добави коментар

Водещи новини