Авария в правителствения самолет на Груевски

  • 21 май 2015 20:25

  • 2172
  • 2
Авария в правителствения самолет на Груевски
©

Правителственият самолет, с който е пътувала македонската делегация, водена от премиера Никола Груевски, е кацнал аварийно в Цюрих на връщане от Страсбург. По думите на говорителя на правителството Александър Георгиев премиерът Груевски и останалите пътници са невредими, съобщава МИА.

„На връщане от Страсбург се е появила неизправност при полета, след което самолетът е кацнал принудително в Цюрих”, поясни още той.

Според Георгиев причината за инцидента е декомпресия на самолета, който е на не повече от осем години. „Според информация от пътниците те са чули силен пронизителен звук, след което се е стигнало до нарушаване на вътрешното налягане”, добави още той.

Пилотът е опитал да намали височината, за да намали и налягането и в крайна сметка е взел решение да кацне аварийно в Цюрих. По протокол при такива ситуации се каца на най-близкото летище. В момента самолетът е на ремонт в Нюрнберг, а премиерът Груевски и останалите пътници са невредими.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2172 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ИСТИНАТА

2015.05.22 | 09:59

2
ВСИЧКО Е ЗАРАДИ ТРЪБАТА. АМЕРИКАНЦИТЕ ЩЕ ОКАЗВАТ НАТИСК НА ВСЯКА СТРАНА ОТКЪДЕТО ЩЕ МИНАВА ТРЪБАТА ЗА ГАЗ. ВКЛЮЧИТЕЛНО И ГЪРЦИЯ. НИЕ МОЖЕ И ДА МИНЕМ МЕТЪРА ЗАРАДИО МАРИОНЕТНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА БОРИСОВ.

2015.05.22 | 02:51

1
глупак си и такъв ще си останеш , това е ИСТИНАТА :)

Добави коментар

Водещи новини