Полети Варна - Кайро през това лято

  • 21 май 2015 15:39

  • 1521
  • 1
Полети Варна - Кайро през това лято
©

През това лято ще бъдат изпълнявани полети по линията Варна - Кайро, съобщи днес директорът на аеропорта в крайморския град Димитър Костадинов. По думите му за пръв път ще бъде обслужвана и линия Варна - Бодо, Норвегия. Другата новост е, че една от най-големите авиокомпании в Европа започва полети от българския град до Мюнхен.

Настоящият сезон е труден и изключително динамичен, отчете Костадинов. Той посочи, че особено на руския пазар има непрекъснати промени в заявените полети. По думите му в сравнение с миналата година броят на заявките от тази страна е намалял с около 20 на сто.

Снижение с около 10 процента има при анонсираните полети от Израел. За сметка на това се увеличават заявките за полети от Великобритания и Полша, допълни Костадинов. По думите му лек ръст има и на Скандинавския пазар.

Германия по традиция е стабилен партньор и с техните компании няма проблеми, дори има увеличение на дестинациите, с които Варна ще има връзка, посочи Костадинов. На летището днес бе тържествено отбелязана 10-та годишнина от разкриването на редовната линия Виена-Варна-Виена, обслужвана от Австрийските авиолинии ежедневно.

По повод празника полетът бе посрещнат с официална церемония. Александър Толвет, регионален представител на "Австрийски авиолинии и Луфтханза Груп" за България, Албания, Македония и Косово посочи, че за 10-те години по линията Виена-Варна са пътували над 400 000 души, а броят на извършените полети надхвърля 6600.

Толвет уточни, че компанията е поръчала нови самолети, които ще летят по линията. Освен това предстои въвеждането на три категории билети, като едната ще е за пътници, които носят само ръчен багаж.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1521 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Може

2015.05.21 | 16:31

1
Хубаво е че има нови полети. Който е ходил до Египет е щастлив човек, пирамидите са уникално нещо, всеки трябва да ги посети.

Добави коментар

Водещи новини