КЗП ще има приемни на открито по Черноморието през летния туристически сезон

  • 21 май 2015 14:33

  • 941
  • 0
КЗП ще има приемни на открито по Черноморието през летния туристически сезон
© Булфото

Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще има приемни на открито по Черноморието през летния туристически сезон, съобщи във Варна председателят на комисията Димитър Маргаритов, който присъства на откриването на летния туристически сезон в курорта "Св.Св.Константин и Елена", цитиран от БТА.

Той уточни, че приемните ще бъдат на разположение на туристите през целия сезон в по-големите градове по Черноморието и в курортните комплекси. Приемните ще заработят от 1 юни.

От комисията ще се постараят във всяка приемна да има поне по един служител, който ползва чужд език. Председателят на комисията посочи, че успоредно с приемните, екипите на КЗП ще имат готовност и за проверки, когато хората адресират към тях различни проблеми. Ще се стараем веднага да реагираме с екипи и проверки, каза Маргаритов.

От началото на годината комисията е направила над 2200 проверки, които касаят туристическите продукти. По думите му са констатирани 250 нарушения, за които са съставени актове. Най-честите оплаквания са свързани с несъвпадение на това, което им е предложено, и това което получават на място. При кампанийните проверки на КЗП най-често като нарушение се констатира, че има несъответствия между категоризацията и услугите, които предлага съответното място за настаняване или заведение.

Има тенденция на увеличаване на броя на жалбите и сигналите от потребителите към комисията, коментира още Маргаритов и обясни, че според него българският потребител става по-активен и научава, че има права, които може да защити. Комисията ще работи в тази връзка в две насоки. Първо когато има жалби и сигнали да реагира максимално адекватно с проверки, с произнасяне и санкции, когато има нарушение. От друга страна ще се опитаме да накараме хората да осъзнаят, че могат да си помогнат превантивно, и когато се информират още на място, посочи Маргаритов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
941 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини