Хартиените книги стават интерактивни с Microsoft Hololens

  • 21 май 2015 12:34

  • 1692
  • 0
Хартиените книги стават интерактивни с Microsoft Hololens
©

Платформата Microsoft Hololens представи нова идея за използването на тази технология. С помощта на Hololens ще стане възможно взаимодействието с хартиените печатни книги по друг начин, съобщи kaldata.com.

Microsoft получи патент за показване на "холографски визуализации" при четенето на книги.

Заявка за регистрацията на този патент е подадена още през 2012 година. Нейн автор е Алекс Кипман, един от ръководителите на екипа, създал Microsoft Hololens.

Кипман описва накратко патента по следния начин: "Това е система за създаване и изобразяване на холографски визуализации по време на четене. За изобразяване на холограмите се използва Hololens, като допълнително е възможно преобразуването на текста в човешки глас. Холограмите са съставени от анимации, които се синхронизират с генерирания глас или с текста от книгата. С промяната скоростта на четене се променя и скоростта на анимациите и в се получава ефект, сякаш героят от книгата разказва историята и сюжета".

Microsoft отбелязва, че HoloLens може да се използва за по-дълбоко потапяне в игрите и различните приложения. Към този проект наскоро се присъедини Кейси Хъдсън, създателят на легендарната Mass Effect.

Последвайте канала на

1692 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини