Това, което се случва в БНР, е покрито в управленска мъгла, обявиха журналисти

  • 21 май 2015 08:56

  • 1669
  • 0
Това, което се случва в БНР, е покрито в управленска мъгла, обявиха журналисти
©

Това, което се случва в радиото, е покрито в управленска мъгла. Искаме да видим какви са мениджърските договори за управление. Как се отчисляват приходите от реклама. Ние не сме сигурни до каква степен ни управляват по най-разумния начин.

Това обяви в сутрешния блок на бТВ журналистът от БНР Ирина Недева. Тя гостува заедно с колегата си Копринка Червенкова по повод продължаващата вече 12 дни стачка на служителите на Националното радио заради намаляването на техните хонорари.

Не виждам решение на тази ситуация към момента. От вчерашната среща в СЕМ видяхме едно послание, отправено от председателя Георги Лозанов за възстановяване на диалога. Не може да се възстанови нещо, което го няма, категорична бе Недева.

В радиото в момента има един централен проблем и това е абсолютната липса на уважение от страна на радио хората към тяхното ръководство. Това ръководство не успя да си спечели уважение, а радиото е една много важна институция, изтъкна от своя страна Копринка Червенкова.

Това ръководство, по нейните думи, виси и интелектуално, и професионално в радиото и никой не му вярва.

Не може да има диалог с хора, които ти не уважаваш, а ти нямаш с какво да ги уважаваш, подчерта Червенкова.

По думите на журналиста Силвия Великова, която и днес бе на протест пред сградата на БНР след третия ден протестът вече не бил за орязването на хонорарите, а заради недопустимото отношение към хората.
„Кирил Домусчиев, чиято оставка беше поискана, се оказа, че от февруари не е член на това ръководство“, недоумява тя.

„Наричат ни протестърите, милионерите. Ако ръководството е достатъчно компетентно, но то не е, ще обясни кой за какво получава пари тук“, допълни Великова.

Не прилича на генерален директор да се държи така, разгневи се тя.

Последва и ответна реакция от страна на ръководството.

Аз предпочитам да не водим този разговор по този начин. Въпросите и проблемите, които са свързани със статута, трябва да бъдат разрешение чрез диалог между самите хора и с предложения как нещата да се променят, заяви ген. директор на БНР Радослав Янкулов.

Не е вярно, че никога не е имало диалог, защити се той

Годишната субсидия на БНР е 42 млн. лева, въпреки това се иска намаляване заплатите на служителите.

Последвайте канала на

1669 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини