Майката на битата Сияна подложена на насилие в затвора

  • 21 май 2015 08:38

  • 2036
  • 0
Майката на битата Сияна подложена на насилие в затвора
©

Майката на 2-годишното момиченце от Търговище, обвинена в жесток побой над него, е била малтретирана в ареста и е в пълен психически срив. Това твърдят новият защитник на жената – Мартин Пеев, и нейният приятел Ахмед Ахмедов, стана ясно в сутрешния блок на Нова телевизия. Случаят потресе всички – малката Сияна бе на косъм от смъртта след жесток побой с няколко счупени ребра, травми на далака и панкреаса.

Майката на Сияна - Любослава Любенова, е в следствения арест в Търговище, след като съдът й наложи мярка за неотклонение задържане под стража. Жената се е отказала от служебния защитник и на 18 май е упълномощила за свой адвокат Мартин Пеев. Според него тя е била малтретирана физически и психически по време на разпитите.

„Не ми предоставиха помещение да се видя с нея насаме, както е по закон и е редно. Бях въведен в помещението за свиждане и ми се наложи да говоря с нея през стъкло. На дясната й страна забелязах отпечатък от пръсти, предполагам дамски, понеже бяха тънки, може би в такава посока. Личеше разстоянието между пръстите, това аз забелязах, но понеже беше тъмно, аз не можех да реагирам на момента. Тя не можеше да говори. Питах я само: „Ти ли го направи? Длъжен съм да знам”, тя отговори: „Нищо не съм направила”. В същото време на кокалчетата на пръстите, той също забелязал пресни наранявания, съсиреци на кръв”, каза Мартин Пеев, защитник на Любослава.

Адвокатът разказа, че поискал преглед от лекар, който му обяснил, че нараняванията са от охлузване в стената. Самата Любослава отговаряла неадекватно. Нейният приятел пък твърди, че тя е била заплашвана от полицаите.

„Оперативните, може да се каже, са й казали, тоест са я заплашвали, че ще й почернят живота, това са нейни приказки, ще я хванат за краката и ще я хвърлят от прозореца”, каза Ахмед Ахмедов, приятел на Любослава.

От полицията в града обясниха, че нито майката, нито служебният й защитник, са се жалвали от упражняване на натиск. Пеев пък твърди, че при задържането й, не е бил осигурен адвокат и тя е в ареста заради съмнително самопризнание.

Според обвинителния акт, Любослава е извършила побоя над детето си на 28 април, а животозастрашаващите травми са установени при операция на 2-ри май.

От районната прокуратура в Търговище отказаха да застанат пред Нова телевизия и съобщиха, че научават за твърденията на адвокат Пеев от телевизията. Въпреки това ще ги проверят. Наблюдаващият прокурор Валентин Василев съобщи още, че психиатричната експертиза на Любослава предстои да бъде направена до дни.

Малката Сияна вече се чувства добре. Дни след изписването на детето от болницата, приемната му майка сподели, че детето вече се храни само и търси компанията на другите деца, когато излизат навън.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2036 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини