Партии сигнализират главния прокурор за масови адресни регистрации в Несебър

  • 20 май 2015 12:24

  • 1380
  • 1
Партии сигнализират главния прокурор за масови адресни регистрации в Несебър
©

Редица политически партии подадоха сигнал до главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в във връзка с неправомерно вписване в списъците за местните избори наесен на лица, които имат регистрация по настоящ адрес в Несебър от по-малко от 6 месеца. Жалбата е подадена от ГЕРБ, СДС, ДСБ, БЗНС, АБВ, НФСБ, ССД и Движение 21.

Сигналът, свързан с неправомерно включване в избирателните списъци на лица, за които не са налице законовите предпоставки за упражняване на вот в община Несебър, е изпратен и до министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, на министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, както и до областния управител Вълчо Чолаков. Припомняме, че по закон за да гласуваме по настоящ адрес, трябва да сме с регистрация в дадената община от поне 6 месеца, освен ако не подадем молба до 14 дни преди изборите това да ни бъде позволено.

В писмото до главния прокурор се отбелязват и случаи на 11 новорегистрирани жители на община Несебър, които по документи живеят на един адрес. Става дума не само за Несебър, но и за Слънчев бряг, Свети Влас, Обзор и редица села в близост. По думите на тъжителите най-вероятно става въпрос за натиск от страна на работодатели за това техните служители да променят адресните си регистрации, за да останат на работа.

Последвайте канала на

1380 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
националист

2015.05.20 | 14:14

1
шибаните фесове ...майка им мръсна ! да се забранят със закон,как може чужди хора да решават съдбата на България....! мн. ги мразя тежи пингвини...като ги видя и вдигам и кръвно и се надъхвам да ги трепя...зелки гадни!!!

Добави коментар

Водещи новини