Хиляди на митинг в Скопие в подкрепа на македонското правителство (обновена)

  • 18 май 2015 21:52

  • 3252
  • 7
Хиляди на митинг в Скопие в подкрепа на македонското правителство (обновена)
© Getty Images/Guliver

Хиляди привърженици на правителството се събраха в Скопие на митинг в подкрепа на управляващите, съобщи БНТ.

“Македония не е нито Груевски, нито Заев! Вие сте Македония!”, така македонският премиер Никола Груевски се обърна към събралото се множество на площада пред парламента в Скопие. Той определи кампанията на Социалдемократическия съюз на Зоран Заев като политическа диктатура.

Без напредък завърши провелата се по-рано днес втора среща на четиримата лидери на водещите македонски политически партии. И на нея опозицията в лицето на СДСМ повтори своята "червена линия", от която не може да се откаже, а именно оставка на премиера Никола Груевски и сформирането на преходен кабинет, които да организира след 6 месеца провеждането на предсрочни парламентарни избори в Македония. От късния следобед в Скопие започнаха да пристигат привърженици на управляващата партия ВМРО-ДПМНЕ на премиера Никола Груевски. Митингът в подкрепа на Груевски се провежда пред Собранието на съседна Македония.

Пред БНР председателят на парламентарната група на управляващата ВМРО-ДПМНЕ Илия Димовски каза, че основното послание на всенародния митинг в подкрепа на формацията му е Македония да е силна и стабилна с основен приоритет - икономика и инвестиции. "Гражданите на Република Македония застават зад идеята за стабилна и силна Македония. Нейните приоритети ще бъдат икономиката, инвестициите, новите фабрики, новите работни места, новите пътища, а не Македония, която ще бъде въвлечена в сценарий на дестабилизация, в която партийните интереси ще водят битка. Гражданите на този митинг ще покажат, че се борят за стабилна и силна Македония", заяви той.

На въпрос как управляващите в Скопие гледат на исканията на опозицията за оставка на премиера Никола Груевски и съставяне на преходно правителство Илия Димовски ги отхвърли и припомни, че провелите се през април 2014 г. парламентарни избори в Македония са показали, кой е определен от избирателите да управлява страната. Димовски добави, че ВМРО-ДПМНЕ са готови на преговори с всички политически формации в страната по различните въпроси от общия вътрешнополитически диалог. "В Република Македония миналата година имаше парламентарни избори, на които ВМРО-ДПМНЕ победи СДСМ с почти двойна разлика в резултата. Това е нещо, което не виждаме често в съседните на нас държави. Това идва да каже, че голямото мнозинство от гражданите на Македония застават зад политиката на премиера Никола Груевски и зад тези на ВМРО-ДПМНЕ. А кой ще бъде премиер решава този парламент, който е избран от македонските граждани", заяви още той.


 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3252 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2015.06.01 | 15:53

7
Успех на македонците,да не се поддават на мръсните американо-евреиски соросоидни платени митингчета.

2015.06.01 | 15:53

6
Браво ,усетиха се че въпросната "опозиция" са наи обикновена соросоидна измет като нашите соросоиди от "Протестна Мърша"
Орешарски

2015.05.19 | 10:33

4
Айдеее.....същата схема като на орешаро. Сега ще си изкарат платените протестъри - помия !!!!!!!

2015.05.19 | 17:19

5
Сорос плаща,я виж нашите платени соросоиди от "Платена Мърша" цяло лято надници лапаха,соросоидно баиряче с юмруче,кафенце,е накрая нищо не свършиха и евреиската лисица ги разпусна,но се нагушиха;)

2015.05.19 | 10:33

3
Typcката кypва Боко въведе тая пpaктика през първия си мaндaт. След първия протест плати на чорбарската агитка и на другия ден те станаха контрапротестиращи.
демокрация

2015.05.19 | 10:33

2
комунистите узакониха мафията и това се нарича демокрация

2015.05.19 | 07:41

1
ЗОРАН ЗАЕВ И СЪСЕЛ ГЕЕВ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини