ГДБОП проверява случая с бомбата в българския автобус (видео)

  • 18 май 2015 14:12

  • 3044
  • 1
ГДБОП проверява случая с бомбата в българския автобус (видео)
©

Главната дирекция за борба с организираната престъпност проверява случая с откритата бомба в български автобус в Унгария. Не се изключва взривното устройство да е поставено заради нарушени интереси на конкуренти.

Днес сутринта българското посолство в Унгария е било уведомено за случая.

Взривното устройство беше открито в автобус на фирмата "Омега груп 48", в който пътували българи. Инцидентът стана в неделя следобед в унгарската столица Будапеща. Бомбата е била скрита в багаж на пътник, изчезнал на една от почивките. За момента самоличността му не е известна.

Българското МВР също започва проверка по случая. Запознати твърдят, че не се изключват никакви версии. Сред тях са нарушени интереси на конкуренти или опит за терористичен акт.

Този инцидент не е първият с превозно средство на фирмата "Омега груп 48", съобщава БНР. Това каза началникът на автогарата във Варна Веселин Михайлов:

"С два автобуса разполага фирмата. Преди месец имаше инцидент в Чехия, в Прага. Имаше палеж на автобуса, който още стои там и го разследват. Сега вървят с този. Втори инцидент в продължение на два месеца. Палежът се предполага, че е умишлен, сега е в процес на доказване. Криминалистите в Прага го разследват, но не мога да кажа", коментира Михайлов.


Последвайте канала на

Десислава Станева
3044 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.05.19 | 22:16

1
Какво ще спечели някой си,ако бомбата гръмне и друго:Фирмата издала билета за пътуване трябва да знае имената или др.данни на лицето,което пътува!

Добави коментар

Водещи новини