Журналисти гонят Кирил Домусчиев от Обществения съвет на БНР, той го напуснал през февруари (обновен

  • 18 май 2015 14:11

  • 3215
  • 3
Журналисти гонят Кирил Домусчиев от Обществения съвет на БНР, той го напуснал през февруари (обновен
© Булфото

Протестиращи журналисти в Българското национално радио (БНР) настояха собственикът на футболен клуб "Лудогорец“ Кирил Домусчиев да напусне Обществения съвет на радиото.

Повод за искането е отправената от Домусчиев обида към репортер на БТВ след мача в петък между "Лудогорец“ и "Локомотив“-София. По-късно Домусчиев се извини на журналиста. В писмото на протестиращите, публикувано във "Фейсбук", се посочва, че въпреки извинението, Домусчиев е нарушил с поведението си Правилника за структурата и дейността на Обществения съвет на БНР и е уронил престижа на обществената медия, съобщава Националното радио.

Членове на Обществения съвет на БНР са акад. Светлин Русев, проф. Михаил Константинов, проф. д-р Николай Петров, Минчо Коралски, Иван Лечев, Копринка Червенкова и Кирил Домусчиев. След като започнаха протестите в радиото, Червенкова обяви, че подава оставка.

Асоциацията на европейските журналисти в България призова за бойкот на публични личности, които се държат по този начин. Асоциацията на спортните журналисти организира утре среща с Кирил Домусчиев.

По-късно следобед от изпратено до медиите прессъобщение стана ясно, че Кирил Домусчиев не е член на Обществения съвет на Българското национално радио. Бизнесменът е освободен от консултативния орган, който подпомага реализирането на обществените функции на БНР, през месец февруари тази година по негово искане.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3215 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
хлъц

2015.06.04 | 09:10

3
Гелосаният мазник вън от всички публични длъжности където се изисква морал !
В е л и к и я

2015.06.03 | 19:12

2
Моля кърлежите на държавна хранилка да се не обаждат , да им не смачкаме главата ....

2015.05.18 | 18:59

1
пуууууууууууууу

Добави коментар

Водещи новини