Борис Гуджунов: Пуснаха ме да си умра вкъщи

  • 18 май 2015 10:20

  • 11576
  • 6
Борис Гуджунов: Пуснаха ме да си умра вкъщи
©

"Пуснаха ме да си умра вкъщи, но няма да се дам още, ще се помъча", почти шепнешком сподели звездата на българската естрада Борис Гуджунов пред "България Днес".

Състоянието на изпълнителя на "Надежда", който страда от тежък диабет, се влоши преди седмица. В интензивното на "Пирогов" успяха да го стабилизират и в момента Гуджунов си е вкъщи за домашно лечение. "Никой не ми казва добре ли съм, не съм ли. Отслабнах много, движа се в инвалиден стол, когато успея да се вдигна от леглото, разбира се. Сега единствената ми радост е телевизията", сподели още Гуджунов. Освен че е с байпас, има диабет и високо кръвно налягане, изпълнителят не може всичко да яде всякаква храна и е на диета. "Нищо не ми се яде, дават ми най-вече течна храна", обясни Гуджунов.

Недовиждащ от диабета, прекарал инфаркт, с увреден черен дроб и доскоро едва свързващ двата края с инвалидна пенсия, Гуджунов бе отвратен от съдбата. "Не желая да говоря за живота. Вие може да сте в него - живота, аз не съм. Всеки ден усещам, че умирам", каза преди по-малко от два месеца певецът, който се е затворил в себе си самотен, тъжен и неразбран, далеч от суетата на деня. Така 73-годишният музикант погреба онази "Надежда", която изпя на хората преди време. "Вече нямам надежда, че ще се случи доброто в тази държава. Дано поне поколенията след нас живеят по-добре", тъжно сподели Гуджунов.

В момента за певеца се грижи синът му Кристиян, наглеждат го и приятелите му Йорданка Христова и Тома Спространов. Музикалният журналист дори се е заел да продава на дребно последния диск с избрани песни на Гуджунов, който излезе преди повече от три месеца. Освен него през коридорите на "Пирогов" мина и колегата му Борислав Грънчаров, с когото той пя в триото "Бо-Бо-Бо". Грънчаров също не е добре здравословно. Той е болен от рак, бе опериран от херния, но му предстоят още две операции, тъй като са се появили разсейки.

През март тази година министърът на културата Вежди Рашидов награди с парични премии от 2500 лева и почетни грамоти Борис Гуджунов и Борислав Грънчаров. Това бе признание за високите им постижения в областта на изпълнителското изкуство. Грънчаров получи лично наградата си, а тъй като Гуджунов все още се възстановяваше от заболяването си, неговата награда прие синът му Кристиян.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
11576 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Да така е

2015.06.12 | 22:59

6
Само той умира,други не умират.
гиХоня у Скотско

2015.06.12 | 22:59

5
Га бройка курвите не рива . Бави , но не забравя.

2015.05.20 | 00:02

4
takav e jivota,edni se rajdat--- drugi umirat--- jalko.vsi4ki sme zemni i gosti na tozi sviat.

2015.05.20 | 00:02

3
Браво Rumqna Bojilova! Кажи им го на тия МЪРШИ В БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ!

2015.05.19 | 23:50

2
Жалко за красивия мъж с хубавия глас.Наборе,обичаме те.Дръж се още на пук на смъртта!!!!!!!!
angel60+

2015.05.19 | 23:50

1
Проявете малко уважение и съчувствие към тежко болния Годжунов. Той не е виновен с нищо пред Вас.Земни хора сме , и нас няма да ни подмине смърта.

Добави коментар

Водещи новини