Бъчварова назначи зам.-главен секретар на МВР

  • 15 май 2015 18:14

  • 3060
  • 3
Бъчварова назначи зам.-главен секретар на МВР
©

Днес започна национално съвещание на ръководния състав на МВР. В него участват директорите на главни, териториални и административни дирекции. Министър Бъчварова откри съвещанието като изрази съжаление за тежкия пътен инцидент, при който загинаха двама гранични полицаи, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Във встъпителните си думи тя се спря върху предизвикателствата пред дейността на МВР и реформите във ведомството. Вицепремиерът изтъкна необходимостта от модернизиране на цялостната структура и дейности на МВР, за да се подобрят вътрешните процеси и да се постигнат по-високи нива на ефективност. Анализ на средата за сигурност, противодействие на миграционния натиск, тероризмът, кадрово и ресурсно укрепване на ГДБОП, ограничаване на нивата на конвенционалната престъпност, оптимизиране на реакциите при бедствия, аварии и катастрофи, административна реформа са темите на националното съвещание.

Главният секретар на МВР главен комисар Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в акцентира върху състоянието и ефективността при противодействието на контрабандата, престъпността и опазване на обществения ред, и ограничаването на последствията от миграционния натиск. Той представи „обективна оценка на базата на данни от всички информационни системи, с които МВР разполага – приоритети и предизвикателство пред професионалното ръководство на министерството“. Съвещанието, което се провежда с подкрепата на Фондация „Ханс Зайдел“, продължи с дискусии по панели по набелязаните теми. Върху политиките за намаляване на последствията от миграционния натиск и противодействието на тероризма се спря заместник-министър Филип Гунев. Той очерта и подходите за противодействие на корупцията в МВР.

Неговият колега Красимир Ципов коментира състоянието на системата за защита при бедствия и необходимостта от изработване на нова нормативна уредба за управление при кризи. Работата на участниците в съвещанието продължава.

Пред ръководния състав главният секретар на МВР Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в обяви, че със заповед на министър Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. главен комисар Георги Арабаджиев, досегашен заместник-директор на Главна дирекция "Национална полиция", е назначен за негов заместник.

Главен комисар Георги Арабаджиев е роден на 29.09.1973 г. в Стамболийски. Завършил е специалност „Право“ в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и специалност „Икономика“ в Общоикономическия факултет на УНСС.

Постъпва на работа в МВР през 1999 г. на длъжност “разузнавач 3-та степен” в сектор “Икономическа полиция” при 05 РПУ-СДВР. През 2002 г. е преназначен на длъжност “разузнавач 2-ра ст.” в сектор “Финансово-кредитна система” при НИП-ДНСП.

От 2007 г. заема длъжността началник сектор “Противодействие на корупцията в бюджетните организации” при ОИП-ДПОП-ГДКП.
На 15.03.2010г. е назначен на длъжност заместник-директор на ГД "Криминална полиция" , а от 02.07.2012 г. - на длъжност заместник-директор ГД "Национална полиция".

От 29.07.2014 г. е заместник-директор ГД "Криминална полиция" и директор на дирекция "Разследване" в ГДНП.

Има специализация в Европейската служба за борба с измамите "OLAF" - Брюксел, и в Школата на италианската финансова полиция “Guardia di finanza” Рим, Италия.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3060 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
анонимен

2015.07.09 | 07:13

3
хаиде и бъчвата започна по схемата свои човек навсякъде свои човек които да пълни джобовете ни. КОИ ОТ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ОСВЕН ЧЕ СИЕ КУПИЛ ОБРАЗОВАНИЕТО Е ЗАВЪРШИЛ И ПОЛИТИКА КЪМ СЪОТВЕТНАТА ДЕИНОСТ.БОКЛУЦИ КРАДЦИ МОШЕННИЦИ ..НИЩО ПОВЕ4Е

2015.07.09 | 07:13

2
АРТИСТИ.
Бореца

2015.07.09 | 07:13

1
Главния секретар пие по един литър, атози сигурно е над него.

Добави коментар

Водещи новини