Военен насилвал години наред жена си пред невръстния им син

  • 15 май 2015 09:52

  • 8233
  • 12
Военен насилвал години наред жена си пред невръстния им син
©

Военен насилвал физически и сексуално съпругата си пред очите на невръстния им син.

След години терор пловдивчанката решила да потърси помощ, разказват от фондация „П.У.Л.С”, която помага на жертви на насилие.Съпругът й бил осъден за домашно насилие, с което получил и забрана да доближава жена си. Малко преди да изтече ограничителната заповед военният отново започнал да заплашва съпругата си, че ако не се върне при него ще отвлече детето и ще убие роднините й. От страх младата жена се върнала в дома на насилника, пише в. Монитор.

„След година и половина работа по случая се върнахме в изходна позиция. Мъжът ограничи контактите на жена си, като я заключи в дома им”, обясни председателят на неправителствената организация Екатерина Велева. Пловдивчанката успяла да съобщи на служителите от „П.У.Л.С”, че отново е жертва на домашно насилие чрез кодови думи, които предварително били уговорили, в случай, че съпругът й посяга. От организацията твърдят, че са били нужни 5 дни, за да се задейства Координационният механизъм при сигнали за деца, жертва на насилие. „Жената и детето бяха изведени от дома им с помощта на спецчасти“, заяви още Велева.

По данни на Агенцията на ЕС за основни права 1 млн. българки са жертва на домашно насилие. Това означава, че всяка трета българка е била бита и тормозена в дома си. През миналата година 696 жени и деца, жертва на домашно насилие, са потърсили помощ от фондация „П.У.Л.С”. 45 мъже са потърсили помощта на специалистите. „Половината от тях идват при нас, за да търсят жена си, която е избягала заради насилие. Другата половина наистина са станали жертва на тормоз в дома си“, обясни председателят на фондацията.

От неправителствената организация настояват България да ратифицира Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие. „Така страната ни ще бъде задължена да създаде механизъм за бърза защита на жертви на насилие, постоянно да обучава институциите как да реагират, както и да изгради достатъчно и добре оборудвани кризисни центрове”, обясни Илиана Стойчева от сдружение “Алианс за защита от насилие, основано на пола”.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
8233 12

Коментари 12

Добави коментар
1345

2018.04.02 | 07:57

12
КАК МОЖЕ ЕДНА ЖЕНА ДА БЪДЕ СЕКСУАЛНО НАСИЛВАНА СЛЕД КАТО ТОВА И Е ЗАДЪЛЖЕНИЕ,АМИ ЧЕ НАЛИ МЪЖА И ЗА ТОВА СЕ Е ОЖЕНИЛ ЗА НЕЯ,ДА СЕ ОБИЧАТ И ДА ПРАВЯТ СЕКС,АКО НЕ И СЕ ГУШКА,ЗНАЧИ СЕ ГУШКА С НЯКОЙ ДРУГ,И ЗАСЛУЖЕНО СИ Е ИЗЯЛА ШАМАРИТЕ.........................АМАН ОТ ТАЗИ ЕМАНЦИПАЦИЯ,ЗА ТОВА И НИКОЙ НЕ ИСКА ДА СЕ ЖЕНИ И ДА ПРАВИ ДЕЦА.

2015.05.16 | 19:03

10
То на мъжете е задължение да носят пари в къщи(достатъчни за цялото семейство) ама колко от вас го правят ?Да се бием ли сега?
Н

2018.04.02 | 07:56

11
"1 млн. българки са жертва на домашно насилие.\"..... смятаи... 1 милион българки късат нервите на мъжете си и после ядат бой.

2015.05.16 | 19:03

9
Първо,жените не са кучета или животни за да ги биеш когато не слушат.Винаги може да се разведеш или разделиш когато с даден човек не се разбираш.Второ,това че на жена ти не и се прави любов,не значи че има друг.И ти да имаш 100 неща на главата като-работа,гледане на дете,чистене в къщи и готвене едва ли ще ти е до секс.Каде отиде кавалерството се питам аз.Повечето български мъже третират жените си като кучета.Да си внимателен към жената ти и да и показваш че я обичаш не е гейско!!!
гиХоня у Скотско

2015.05.16 | 19:03

8
И що се оплаквате, мърши, нали мачовци и гъзари все търсите , добрите били скучни. Ми яжте ритници и шамари , материалистки скапани.
ззаеаз

2015.05.15 | 21:40

2
Само ми е интересно как така 1 милион българки са жертви на насилие, а само 700 са потърсили помощ? И какво сега искат да кажат от ЕС, че другите 999 300 жени са толко жестоко малтретирани, че не искат да търсят помощ или просто си задават някакви тъпи статистики за да оправдаят някакви пари...

2015.05.16 | 19:02

7
Е ми ето така.Майка ми беше жертва на подобно насилие-баща ми постоянно я псуваше,крещеше и я биеше без причина(сменяне на канала на телевизора, висока сметка за ток (30лв) и тем подобни щуротий).Казвала съм и 1000 пъти ''напусни татко,ще се преместим при баба,ще си намериш нова работа'',но нея винаги я беше страх.Той я беше побъркал от страх.Резултата от цялата работа-маика ми се разболя,със сестра ми избягахме от баща ми и сега той е сам и се опитва уж да оправи нещата.Но такива неща не се забравят.Колкото до господата който толерират това,преди да ударите шамар на жена си поне помислете за детето си.
Р

2015.05.16 | 19:02

6
Един мъж ако е истински мъж никога няма да прибегне до насилие или дори и просто шамар ,дори и да е виновна жената.А ако вашите бащи ударят майките ви?Или вас?
жена и майка на момичета

2015.05.16 | 19:02

5
Бой ли? От някой сульо жалък, направо го убивам, ако посяга на децата ми!!! Такива изроди и психиатрията не ги оправя, само бой и смърт!!!

2015.05.16 | 14:47

4
Не виждам нищо мъжко в това да удариш жена си,така реагират децата когато не са доволни от нещо.Не мога да разбера защо българските мъже смятат,че това да подариш букет на жена си или да и кажеш че е красива е лигавщина.Навсякаде по света жената се уважава,само наще мунчовци са като животни.Господа да си кавалер или джентълмен не нито грозно,нито е срамно.Дръжте се като мъже не като животни.

2015.05.15 | 21:55

3
po princip voennite sa oligofreni

2015.05.15 | 18:34

1
I da e omujena jenata, moje da izneverqva s koito si iska, a toq sme6nik koito posegne na koito i da e, 6te sedi v zatvora, stiga dumahte otvorenite, s dumi ni6to ne stava ;)

Добави коментар

Водещи новини