Македонските власти обезщетяват семействата на загиналите полицаи

  • 12 май 2015 08:44

  • 1084
  • 1
Македонските власти обезщетяват семействата на загиналите полицаи
© Getty Images/Guliver

Правителството на Македония обяви, че ще изплати обезщетения на семействата на полицаите, загинали при операцията срещу въоръжената група в Куманово.

Предвидени са компенсации и за ранените полицаи. Всички, които са участвали в операцията срещу въоръжените нападатели в Куманово също ще бъдат финансово наградени. Семействата на загиналите полицаи ще получат по 70 000 евро. Най-тежко раненият полицай ще получи 40 000 евро.

Четиримата други пострадали, които бяха настанени в клиниката по анестезиология и реанимация, ще получат по 35 000 евро. Участвалите в групата за специални задачи и в отряда за бързо реагиране по време на акцията в Куманово, ще бъдат наградени с по 10 000 евро.

Членовете на специалното звено на полицията, които са били ангажирани в акцията, ще получат обезщетение в размер на 5000 евро. Награди ще има и за полицаите от Куманово, които са били дежурни, а медицинският персонал ще получи по една месечна заплата. На поредния протест срещу властите в Македония снощи също бе отдадена почит на загиналите полицаи при акцията срещу въоръжените нападатели в Куманово. .

Последвайте канала на

Нора Виткова
1084 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.05.13 | 18:20

1
Eто това се казва държава,да се учат нашите политици- курви .Да се пазят ,награждават обучават специалните части те са гръбнака на сигурността.

Добави коментар

Водещи новини