Сготвиха най-големия омлет на Балканския полуостров

  • 09 май 2015 17:21

  • 2082
  • 2
Сготвиха най-големия омлет на Балканския полуостров
©

Рекорд за "Най-големият омлет на Балканския полуостров" бе поставен на започналия днес бирен фестивал в шуменския парк "Студентски". За поставянето на рекорда са използвани 1200 яйца, 30 килограма гъби, 20 килограма бекон, 10 килограма чушки, 100 връзки пресен лук и голямо количество масло, олио и магданоз. Това обяви след приготвянето на ястието главният готвач на омлета Ангел Ангелов от Националната академия "Кулинарен историк".

Ястието бе сготвено на жив огън за около два часа от Ангелов, с помощта на няколко асистента. Преди да започне да готви той отправи призив към всички, които искат да участват в поставянето на рекорда да му помогнат, "защото приготвянето на най-големия омлет изисква много време, не може просто да се счупят за няколко минути 1200 яйца". От омлета ще бъдат раздадени 1128 порции на присъстващите на бирения фестивал.

По желание ще се предлага и специалната люта подправка на Ангелов "Юнашка целувка". На двудневния бирен фестивал в Шумен" продължава да се предлага безплатна бира за участниците в разнообразни игри и турнири. След 19 часа днес в парка "Студентски" ще започне концерт с участието на известни DJ-изпълнители, Миленита и групите "Уикеда" и "Crush".

Последвайте канала на

Нора Виткова
2082 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гражданин

2015.05.11 | 10:55

2
Добри инициативи. Браво. Шумен е много добър град.
В А Ж Н О!!!

2015.05.11 | 03:07

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците (персонала) и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини