Споразумяха се за ТВ7 (обновена+снимки)

  • 07 май 2015 10:07

  • 7784
  • 5
Споразумяха се за ТВ7 (обновена+снимки)
© Булфото

Замалко да спрат излъчването на ТВ7 и News7, след като по-рано днес стана ясно, че частен съдебен изпълнител влиза отново в телевизиите.

В МВР бе получено писмо с искане за съдействие от частен съдебен изпълнител по повод предстоящо извършване на действия по изпълнително дело в офиса на телевизия в София на 7 май, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Във връзка с искането в СДВР бе изготвен план с основна задача недопускане на нарушения на обществения ред и самоуправни действия.

Задълженията на полицията в такива случаи са законово регламентирани, подчертаваха от Вътрешното министерство.

Припомняме, миналата седмица частен съдебен изпълнител и десетки полицаи влязоха в сградата на ТВ7 във връзка със забавено плащане на телевизията към КТБ след изтеглен заем от банката. Вследствие на това бе извършен опис на сървърните помещения с искане техниката да бъде конфискувана, което реално причинява спиране на излъчването на телевизията. След протест на служителите и широк обществен възглас бе дадена седмица отсрочка паричната сума да бъде върната на държавата. Този срок изтече вчера.

Междувременно от „Технологичен център – институт по микроелектроника (ТЦ – ИМЕ)“ АД изпратиха писмо до премиера Борисов с уведомление, че дружеството има да събира 288 млн. лева от длъжника „Краун Медиа“ ЕАД, който е едноличният собственик на телевизия „ТВ 7“.

Парите са използвани за финансиране на телевизията и са с произход от КТБ.

От „ТЦ – ИМЕ“ отбелязват, че парите са предоставяни за периода 2009 – 2014 г. Сумата е използвана от „Краун Медиа“ ЕАД за финансиране на дейността на телевизията.

Дружеството е подало молба до СГС за откриване на производство по несъстоятелност на длъжника, по която очаква съдът да предприеме необходимите предварителни обезпечителни мерки, като назначаване на временен синдик, за да не се допусне извършването на увреждащо кредиторите прехвърляне на единствения актив на длъжника.

Около час, след като стана ясно, че отново влизат в ТВ7, се разбра, че частният съдебен изпълнител Неделчо Митев и директорът на ТВ7 Кирил Благоев са постигнали споразумение.

Двамата са водили преговори, които довели до уговорката, че вещи от телевизията ще бъдат иззети, но те ще бъдат такива, които няма да затруднят излъчването на телевизията.

От думите на Благоев стана ясно, че днес е била преведена част от сумата, която телевизията дължи, до края на другата седмицата ще бъдат платени 300 000 лева, а до края на месеца цялата сума от около 4,7 млн. лева.

Директорът на ТВ7 благодари на събралите се в знак на протест пред сградата на телевизията.

Галерия от снимки вижте ТУК

Последвайте канала на

7784 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.05.07 | 16:08

5
Затваряите я тази тв на крадци и престъпници , каквито са и всички фирми на Василев !

2015.05.07 | 15:04

2
Има и други крадливи институции за закриване,особено тези с "частните"капитали.

2015.05.07 | 16:07

3
ТИКВАТААААА ! ТИКВАТА ! Неговата мама престъпна ! Унищожава БЪЛГАРИЯ !

2015.05.07 | 16:08

4
Мри в лайна боклук!

2015.05.07 | 15:04

1
Тест за глупаци. Избери страна.

Добави коментар

Водещи новини