Андреас Лубиц репетирал снижаване на самолета в деня на катастрофата (видео)

  • 06 май 2015 15:39

  • 3226
  • 1
Андреас Лубиц репетирал снижаване на самолета в деня на катастрофата (видео)
© Getty Images/Guliver

Вторият пилот на самолета Еърбъс А320 на компанията "Джърмануингс", който се разби във Франция на 24 март и причини смъртта на 150 души, е "репетирал" предприетата маневра - намалявал е умишлено височината по време на предишен полет, но без осезаем ефект. Това заяви днес френското Бюро за анализи и разследвания на транспортни произшествия (ВЕА), предаде Франс прес.

Излетял обратно от Барселона за Дюселдорф, Андреас Лубиц умишлено е насочил машината надолу, до удара в склона на Френските Алпи, посочва Бюрото в предварителен доклад, потвърждаващ познатия вече сценарий, добавя агенцията, цитирана от БТА.

За "репетицията" съобщи по-рано германският в. "Билд", като цитира френски следователи. Щом се е озовал сам в пилотската кабина, Лубиц умишлено е настроил автопилота за снижаване на самолета, докато се блъсне в планината, сочи анализът на "черните кутии" според ВЕА. Вторият пилот не е отворил вратата на пилотската кабина по време на спускането, въпреки настояванията на командира на самолета, излязъл временно оттам, и въпреки ударите по вратата.

Летейки за Барселона по-рано същия ден, Лубиц е репетирал действията, извършени по време на фаталния полет, обобщи пред журналисти директорът на ВЕА Реми Жути. При полета за Барселона вторият пилот също е оставал сам в кабината и е давал ненужни допълнителни команди за избор на височина, след като самолетът започнал спускане. Това обаче не е имало осезаем ефект, уточни Жути.

Авиомедицинският център на "Луфтханза" два пъти е отказвал на Лубиц разрешение за полети през април 2009 заради депресия, заявиха френските следователи, цитирани от ДПА. В издаденото през юли 2009 г. разрешително е вписано ограничение, изискващо редовни медицински прегледи. "За медицинския проблем се е знаело, той е бил проучен и е било взето решение", резюмира Реми Жути.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3226 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.05.06 | 21:22

1
Това е Сайлър от филма ''Герои'',той е убиец

Добави коментар

Водещи новини