В САЩ разследват връзка на нападателите от Тексас с международен тероризъм

  • 04 май 2015 21:33

  • 1782
  • 2
В САЩ разследват връзка на нападателите от Тексас с международен тероризъм
© Getty Images/Guliver

Американските власти разследват връзки между въоръжените лица, които вчера бяха застреляни от полицията по време на антимюсюлманска проява край Далас, и международни терористични организации, съобщи Ройтерс, като се позова на източник от правителството на САЩ.

По думите на въпросния представител на властите ФБР и други американски служби смятат, че станалото вчера може да е провокирано или ръководено от радикали в чужбина като действащата основно в Сирия и в части на Ирак "Ислямска държава".

Белият дом посочи, че нищо не може да оправдае атаката в Тексас. Според президента Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият нито една форма на изразяване на мисълта не оправдава този акт на насилие, каза говорителят на Белия дом Джош Ърнест.

Вчера въоръжени мъже се приближиха с кола до културен център в Гарланд, предградие на Далас в щата Тексас и откриха огън по един охранител, преди да бъдат ликвидирани от полицията. В центъра тъкмо приключваше конкурс за карикатура на пророка Мохамед, припомня БТА.

На конкурса беше поканен да присъства и холандският крайнодесен политик Герт Вилдерс, известен с антиислямските си изявления.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1782 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ученика

2015.05.11 | 10:20

1
Как пък един терорист не оставиха жив, барем да чуем и неговата версия...

2015.05.11 | 10:20

2
Нали остана един в Норвегия? Какво се промени освен че всички ревнахте срещу него вместо срещу рязаните?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини