Предложиха за награда младежите, които спасиха дядо от пожар

  • 04 май 2015 12:33

  • 2327
  • 3
Предложиха за награда младежите, които спасиха дядо от пожар
©

Четиримата младежи от село Усойка, спасили при пожар 93-годишен мъж, са предложени за награда, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил.

Пожарът в село Усойка е тръгнал от спомагателна масивна постройка, изгорели са 120 кв. м. покривна конструкция, 500 кг фураж, пчелни кошери, инвентар. Няма пострадали хора. При вида на пушека 21-годишният Мартин Миланов заедно с приятелите си Марио Николов и Божидар Терзийски от селото и 17-годишният софиянец Янко Малинов извели от горящия имот 93-годишният собственик невредим.

За бързата спасителна акция, осъществена от младежите по спасяването на възрастния мъж, днес директорът на РД "ПБЗН" – Кюстендил комисар Гроздан Христов е направил предложение до директора на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов младежите да бъдат наградени.

Припомняме, че на 2 май, четиримата младежи забелязали възникнал пожар в къща на 93-годишен мъж от селото и веднага се притекли на помощ. Младежите успели да извадят от горящата сграда възрастния мъж, след което започнали да гасят огъня и подали сигнал на спешния телефон 112. Пожарът е погасен от екипи на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. По първоначални данни пожарът е възникнал в пристройка до къщата, след което огънят се е разпространил и в основната сграда. На къщата са нанесени значителни поражения.

Последвайте канала на

2327 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.05.05 | 21:59

3
Трябва да се наградят, все пак са рискували собствения си живот. Не всичко е материално, но ако има възможност защо пък не?
Румяна

2015.05.05 | 11:06

2
Браво, момчета! Благодарим ви за проявената смелост и достойнство! Вашият пример е важен за по-малките, тези , които все още изграждат ценностната си система и попиват постъпките и поведението на батковците около тях! Благодарим ви!
Аз Jlловдив

2015.05.05 | 01:23

1
заслужават бъдат наградени с орден стара планина за храбрата си постъпка!!!

Добави коментар

Водещи новини