Телефонен измамник взе от възрастен човек над 5000 лв

  • 04 май 2015 11:51

  • 941
  • 0
Телефонен измамник взе от възрастен човек над 5000 лв
©

Неизвестен телефонен измамник, представящ се за директора на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" генерал Николай Николов, е отнел с измама през почивните дни голяма сума пари от възрастен човек от Монтана, съобщиха от местната полицейска дирекция.

Измамникът се обадил на домашния телефон на Б.Й. от Монтана и му съобщил, че при взрив на газова бутилка е загинала дъщеря му, а внукът му е пострадал тежко и се налага да се осигури самолет за транспортирането му в Германия, където да продължи лечението. Мнимият генерал поискал 9000 лева за самолета, а Б.Й. заявил,че има само 2300 долара и 965 евро. Тогава измамникът обявил, че е съгласен и на тази цена и час по-късно дошъл в дома на Б.Й., за да вземе парите. Едва след като ги дал Б.Й. се обадил на внука си и разбрал, че е измамен.

По същия сценарий с взрив на газова бутилка и самолет била измамена и 55-годишната М.В. от Монтана. Тя предала на измамника последните си 190 лева и златните си бижута - около 20 грама.

По двата случая са образувани досъдебни производства, уточниха от полицейската дирекция в Монтана. Въпреки многократните предупреждения на полицията към възрастните хора в региона да не дават пари на непознати на улицата и в домовете си, измамите в Монтанско продължават. Полицията задържа няколко групи за измами, но и това не спира телефонните измамници.

Последвайте канала на

Нора Виткова
941 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини