Полицай прикривал убийство на пътя

  • 04 май 2015 11:43

  • 3962
  • 3
Полицай прикривал убийство на пътя
©

Служители на Пътна полиция бяха арестувани за подкупи.

Освен че са изнудвали за пари вероятно стотици граждани, има един човек, който е загубил от схемата много повече. Загубил е баща си на пешеходна пътека от шофьор, минал през правилата "по втория начин". Впоследствие се оказва и че е бил шофьор на известна поп фолк певица, съобщава Нова телевизия. Красимир Петков разбира от телевизията, че баща му е жертва не просто на шофьор, прегазил го на пешеходна пътека. Жертва е на схема, на опит за прикриване на истинския убиец, жертва на тези, които трябва да налагат правилата на пътя - пловдивския КАТ.

6 декември 2014 т., денят е събота. В почивните дни 84-годишният Петко Петков винаги пътува от Пловдив до Асеновград, където гостува на сина и внуците си. И в този ден тръгва за гарата в Пловдив, но стига до средата на пешеходната пътека, където е блъснат от кола. Няколко месеца Красимир се опитва да разбере кой е убил баща му, но без резултат. По-късно разследването установява, че това е 36-годишният Иван Сарафски, известен като шофьора на фолк певицата Преслава. Само че в документа, с който разполага Красимир Петков, това име не фигурира.

Като участник в ПТП-то е посочен друг човек на 32 години. Това е Борислав Ташев. Той всъщност дори не е присъствал на катастрофата, а само се е съгласил да поеме вината. От свидетелските показания става ясно, че полицаят Костадин Илиев съветва истинския извършител да прехвърли вината на друг мъж и той го прави. На каква цена Борислав се съгласява, никой не знае. По непотвърдена информация двамата са роднини, а истинският извършител помагал финансово на мнимия такъв. Красимир Петков смята, че баща му е можело да остане жив, ако му била е оказана първа помощ.

Полицията и КАТ-Пловдив не дават никакъв официален коментар по случая. От Окръжна прокуратура обобщиха, че това престъпление е разкрито случайно, а двамата приятели, разменили вината си за катастрофата, трудно са признали схемата. Истинският извършител и полицаят Костадин Илиев, допуснал размяната, остават в ареста. Шофьорът го очаква от три до 10 години лишаване от свобода, а полицаят - от две до осем.

След като научи истината за смъртта на баща си, Красимир Петков не смята, че шофьорът и двамата му съучастници трябва да изтърпят най-тежкото наказание.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3962 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Глупак

2015.05.05 | 21:16

3
Полицай...да извърши престъпление.....не може да бъде! Всъщност, като се замисля.....дали има голямо престъпление в което да не участва бивш или настоящ полицай? Ами сега........
XXL

2015.05.05 | 21:15

2
ТЯХ....... ПОЛИЦИЯТА ГИ ПАЗИ.А НАРОДА ГАЗИ.
333

2015.05.05 | 21:15

1
Полицаите станаха помагачи и слуги на мутрите.

Добави коментар

Водещи новини