Усилено строителство тече по морето на прага на сезона

  • 03 май 2015 13:22

  • 1895
  • 2
Усилено строителство тече по морето на прага на сезона
©

На прага на летния сезон тече усилено строителство по морето.

Над 20 са строителните обекти в курортите край Варна. Може би няма да са обградени от строителни площадки, но със сигурност някои от туристите ще имат изглед към строеж от хотелската си стая или от плажа. Тези строежи обаче се замразяват от 15 май до 1 октомври с кметска заповед. В оставащите дни строителите трябва да обезопасят обектите си.

Дни преди да влезе в сила забраната за строителство в курортите на обектите кипи трескава подготовка.

„До 15-и този обект ще бъде обезопасен с предпазни огради, ще монтираме информационни табели, за да не стават инциденти с туристи”, обясни пред Нова телевизия Ивелин Попов, технически ръководител на обект.

В момента масово в курортите се строят не хотели, а жилищни блокове с луксозни апартаменти.

Освен да оградят обектите строителите трябва да възстановят и инфраструктурата.

Проверките по строителните обекти ще има през целия летен сезон. Глобите за некоректните строители могат да достигнат 50 000 лева, а при повторно нарушение с помощта на полицията се замразява обекта.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1895 2

Коментари 2

Добави коментар

2015.05.13 | 16:40

2
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците (персонала) и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

2015.05.13 | 16:40

1
там няма насищане - цялата българска земя ще бъде застроена, само това ни е икономиката - да се строят сгради. ега ти. нема такава държава.

Добави коментар

Водещи новини