Холивудските звезди с най-големи колекции предмети на изкуството

  • 03 май 2015 11:27

  • 1485
  • 0
Холивудските звезди с най-големи колекции предмети на изкуството
©

Дори за холивудските суперзвезди колекционирането на предмети на изкуството е сериозен бизнес.

Дори и след като продаде две от най-ценните си творби, музикалният магнат Дейвид Гефен притежава арт колекция на стойност 2.3 млрд. долара, която съставлява близо една трета от общото му състояние в размер на 7 млрд. долара, според Wealth-X.

Това е, след като Гефен продаде творбите на Джасън Полак Number 5 и на Виллем де Кунинг Woman III общо за 277 млн. долара през 2006 г.

Гефен обаче не е единственият, който се интересува от пазара на предмети на изкуството. Според доклада на Wealth-X, общата стойност на арт колекциите на 10 най-големи колекционери в Холивуд възлиза на 3.9 млрд. долара, или 16% от общото им състояние.

Закупуването на предмети на изкуството обаче явно не е само инвестиция. Самите творби доставят удоволствие на собствениците си и носят престиж.

Огромната колекция на създателя на "Междузвездни войни" Джордж Лукас включва творби от Норман Рокуел до Алберто Варгас. Той ще представи част от колекцията си, след като музеят му на стойност 300 млн. долара в Чикаго отвори през 2018 г.

От Wealth-X оценяват колекцията на Лукас на 600 млн. долара, което го поставя на второ място в класацията след Гефен.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1485 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини