Седем полезни трика за Facebook

  • 02 май 2015 17:54

  • 3596
  • 4
Седем полезни трика за Facebook
©

Facebook е една от най-популярните онлайн дестинации, като се радва на близо 1 млрд. потребители всеки ден. Въпреки това има някои малко познати функции и възможности, които могат да са от полза на потребителите.

Онлайн изданието PopSugar Tech е публикувало списък със седем полезни и малко известни трика за Facebook, пише dnevnik.bg.

1. Официално Facebook иска потребителите на мобилни устройства да използват чат приложението Messenger, за да могат да изпращат съобщения до приятелите си. Но ако отворите мобилната версия на социалната мрежа през браузъра на смартфона или таблета си, ще имате достъп и до съобщенията.

2. Обикновено Facebook уведомява всички приятели, когато потребител смени статута на връзката си. Чрез секцията About > Relationship може да се промени статутът да е видим само за потребителя. Така може да бъде сменен без никой да разбере.

3. Всеки потребител има личен имейл адрес, който е видим в секцията с настройки. Изпращането на текст и/или снимки до този имейл ще ги публикува автоматично в профила на потребителя.

4. Следващият трик не е част от самия Facebook, но е полезен. Чрез добавката Facebook Unseen за браузъра Chrome, може да се скрива досадното "seen" когато едно съобщение е видяно, но не му е отговорено.

5. Facebook позволява използването на emoji смайлита, специални иконки и символи. Те могат да се взимат от добавки за браузъри, готови списъци или специални emoji приложения-клавиатури за мобилни устройства.

6. Приложението на Facebook за мобилни устройства има функция за ограничаване на проследяващите реклами. Тя е налична в общите настройки на приложението. В настройките на профила също има подобни опции.

7. Facebook позволява публикуването на анимирани GIF файлове. Сайтът Giphy разполага с готови GIF-ове, чийто линкове могат да се споделят като своеобразни кратки видеа във Facebook. Те ще имат бутон за активиране, чрез който анимацията ще може да се гледа.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3596 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.05.05 | 12:28

4
НАЙ-ПОЛЕЗНО Е ДА РАЗКАРАШ ФЕСБУК

2015.05.05 | 12:28

3
Просто един сайт който ви губи времето
emigrant

2015.05.05 | 12:28

2
Da vijdame .ta ti otkyde si komentiral???

2015.05.04 | 01:06

1
3 полезни неща : 1. Умираш от завист 2. Ровичкаш във профилите и хейтваш 3. Клюкарстваш за роднините, приятелите, че са забили някои/я 3. Търсиш си мацка от фейса, ако имаш късмет ша топниш чушлето

Добави коментар

Водещи новини