Как жените са губили девственост в древността

  • 02 май 2015 15:27

  • 20879
  • 3
Как жените са губили девственост в древността
©

При древните скандинавски племена е съществувал следния обичай: при настъпването на нощта, преди първата брачна нощ, влъхва води девственицата в гората, пали огън и прави жертвоприношение на богинята Фрейе.

Обреда се изпълнявал с жертвоприношение на предварително уловен лос или глиган. Чак след това отбран от влъхвите човек извършвал с девойката ритуалното сношение. Ако половия акт не е бил съпроводен с разкъсване на девствената ципа (химена) и последвало кръвотечение, тогава жертвоприношението на животното и актовия ритуал не са били признавани. Истина е, че при подобни случаи се е допускал и втори опит. Е, бихте попитали – ами ако и втория е бил неудачен? Тогава девойката е била обявявана за отхвърлена от боговете и това по само себе си я е обричало на вечно и безнадеждно самотничество. В такива случаи и уговорката за брак е обявявана за недействителна. Сега бихте попитали – а какво правим с разочарования съпруг? Aми за него веднага са започвали да търсят нова жена.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

woman.bg
20879 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.08.29 | 14:42

3
....и така преди много,много години Тиквата изгуби аналната си девственост при Доганя и заживяха щастливо !
Отбран човек:)

2015.07.29 | 12:29

1
Това да си човек на влъхвите в древна Скандинавия си е работа-мечта! :) Само резпечатваш млади девствени скандинавки, а и те хранят и сигурно и заплащат по време на ритуала! Мацката също не е имала интерес да те разочарова, понеже тия фашисти иначе ще е прокудат! Как се става човек на влъхвите е въпроса и дали се правят възстановки на този обичай в днешно време?!? :p
Thor Swensson

2015.08.29 | 13:36

2
много лесно.. всеки от 25-те влъхви те минава по 5 пъти и накрая ти праат букаке!

Добави коментар

Водещи новини