Прокуратурата повдигна обвинение срещу кмета на Карлово

  • 30 април 2015 15:49

  • 3285
  • 9
Прокуратурата повдигна обвинение срещу кмета на Карлово
© Булфото

Районна прокуратура Карлово повдигна днес обвинение срещу кмета на града д-р Емил Кабаиванов за злоупотреба с доверие.

Основа на обвинението е договорът с бизнесмена Христо Ковачки за съвместно акционерно дружество на община Карлово и фирмата "Баня голф енд спа резорт", според който общината апортира целия спортен комплекс на град Баня срещу бъдеща дейност. Такава съвместна дейност до ден днешен не настъпва, а имотите са занемарени.
Договорът е подписан през лятото на 2007 година, като самият договор не е съобразен гласуван устав от Общинския съвет на Карлово.

Сред апортираните имоти, с които община Карлово и град Баня все още не могат да се разпореждат по силата на сключения договор, влизат спортният комплекс, хотелът, спортният полуинтернат и стадионът в град Баня, както и по-голямата част от общинските земи в съседното село Соколица. На практика това е почти цялата общинска собственост на Баня.

През 2009 година Пловдивският административен съд развали договора между община Карлово и частното дружество, но малко по-късно Върховният административен съд отмени решението с мотивите, че местната власт сама определя как да се разпорежда със собствеността си и актът за апортиране на имоти в смесеното дружество не подлежи на съдебен контрол.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3285 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Бойко Борисов е уникален педераст!

2015.06.10 | 22:21

9
Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата (най-старият комунист) е на власт. Всички предприемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. емигрират! Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо „по-умно” от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри, биячи, крадци и престъпници с основно и средно образование! ГЕРБ ви “управлява”! Това е началото! Отсега нататък това ви чака: смърт, насилие, психясали и самозапалили се хора, убийства на деца, кражби, обири, глад, мизерия, мрак, малоумие ... Скоро Боко Тиквата ще напълни България с араби, негри, индийци и китайци! Представете си каква помиярска държава сме щом като ни управлява идиот, като Боко Тиквата, който не е прочел една книга през живота си! Да не говорим за избирателите му! Тиквата беше обявен в доклада на американския посланик през 2005 за мутра. Това същество когато не беше на власт плюеше България по целия свят за да й спрат еврофондовете, а сега когато е на власт краде милиарди от Европа! Кога ще му бъде повдигнато обвинение за кризата с КТБ!? Докога държавата ще плаща милиони за охрана на този изверг!? Ако бяхме нормална държава този щеше да е на електрическия стол! Когато на власт са наркотрфиканти като Борисов, ефективно осъдени като Цветанов и офшорни перачи на пари като Плевнелиев, все такива "новини" ще има. Ало, Ваньо: ставка, разследване и съд за убийството на Чакъра и самоубийството на Мишо Бирата! Не забравяйте за екзекуцията на единствения свидетел в делото срещу Цвъ Цвъ......загинал в СЛУЧАЙНА автомобилна катастрофа :) :) Бойко Борисов има откраднати над 4 милиарда държавни пари, които е изнесъл по сметките си в Америка и Израел. Дъщеря му си живурка в Америка и кара бентлита с парите на лошият мат'рял. Бащицата тръгнал да регулира цените на сиренето и агнешкото. ВЪРНИ ПАРИТЕ МИЗЕРНИКО.
хаха

2015.05.05 | 04:58

5
ти си се насрал от злоба върху РС-то бе ,червен маймун..
BANDITIIIIIII

2015.05.05 | 04:58

7
KMETA E OT GERB
супер

2015.05.05 | 04:58

8
искаш да кажеш че всички от там са мафиоти ли супер.
Бегемот

2015.05.02 | 16:57

3
Кметът е от СДС,дори за кратко беше председател на СДС,аман от лъжовни комунета/БСП+Атаака/!

2015.05.05 | 04:58

6
ПУТИН злоупотребявал с алкохола ! Ютубе - Wladimir Putin and vodka putinka .

2015.05.04 | 15:16

4
А какво стана с кмета на Пазарджик?
АНОНИМЕН

2015.05.02 | 16:57

2
НА ПОСЛЕДЪК ЛАВИНА Е ЗАЛЯЛА БЪЛГАРИЯ ОТ ПРЕСТЪПНИЦИ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ , ТО МИНИСТРИ , КМЕТОВЕ , СЪДИИ , ПРОКУРОРИ, ПОЛИЦАИ, МИТНИЧАРИ, , ОБЛАСТНИ , БАТКОВЦИ И РАЗНИ ТАМ КАКИ . ВСЕКИ ДЕН ДЕЛА РАЗСЛЕДВАНИЯ И НА КРАЯ ВИНОВНИ НЯМА . Е ТОКУ ВИЖТЕ , ЧЕ СА ОСЪДЕЛИ НЯКОЙ ЗА 30 ЧУВАЛА ВЪГЛИЩА, ЗА КАРУЦА ДЪРВА . ТИЯ НЯМА И ДА ГИ ОСЪДЯТ АКО НИЕ НЕ ОСЪДИМ И СЪДНИЦИТЕ ИМ ДЕТО УЖ ГИ СЪДЯТ
левски

2015.04.30 | 19:20

1
НЕ ровете ще замерише.

Добави коментар

Водещи новини