НАП-Пловдив проверява търговците на плодове и зеленчуци

  • 29 април 2015 15:50

  • 1565
  • 1
НАП-Пловдив проверява търговците на плодове и зеленчуци
© Булфото

Проверки в обектите за търговия с плодове и зеленчуци започва НАП-Пловдив. Това съобщи говорителят на приходната администрация в града Божана Илиева, цитирана от БТА.

Проверките са във връзка с предстоящите празници 1 май и Гергьовден и ще обхванат търговци във всички области от Южна България, които са в обсега на местната дирекция на НАП - Пловдив, Стара Загора, Хасково, Пазарджик, Смолян и Кърджали.

Инспекторите ще следят основно за издаването на касови бележки, но също и за спазване на осигурителното законодателство, уточни Илиева.

За нарушения от страна на търговци на плодове и зеленчуци са получени и множество сигнали от граждани, което допълнително мотивира акцията на НАП, допълни тя.

Освен че ще има внезапни проверки по пазарите, браншът ще бъде и дистанционно наблюдаван през следващите дни чрез единната електронна система на НАП за връзка с касовите апарати на търговците.

Драстични и необосновани спадове в отчитаните обороти ще бъдат повод за посещение на място от данъчните, предупреждават от Агенцията. До 2 000 лева стига глобата за неиздаване на касови бележки, припомнят от НАП - Пловдив.

До 10 000 лева е размерът на санкцията за търговец, който няма фискално устройство. От Агенцията напомнят още, че сигнали за нарушения на данъчното и осигурителното законодателство могат да се подават на телефон 0700 18 700 на цената на един градски разговор.

Сигналите не трябва да са анонимни, като НАП гарантира тяхната конфиденциалност.

Последвайте канала на

1565 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
kitko

2015.05.02 | 23:03

1
zasto nap he oroveri kolbasite i mle4ni prodykti

Добави коментар

Водещи новини