15 идеи за дома с дървени бъчви

  • 29 април 2015 14:44

  • 25947
  • 0
15 идеи за дома с дървени бъчви
©

Настъпването на пролетта е чудесен повод да събудим креативния си дух, а защо не и да внесем доза разнообразие у дома? Често сме заобиколени от стари, привидно непотребни вещи, без да подозираме, че те могат да се превърнат в страхотни интериорни решения.

Трябват ни единствено добра идея, малко време и богато въображение. Затова днес ви предлагаме 15 начина да намерите ново приложение на старите дървени бъчви. Ако пък се чудите как да ги съгласувате с интериора, потърсете съдействие от квалифицирани специалисти в областта на интериорния дизайн.

1. Разнообразете дневната си с нестандартна масичка за кафе

Едно от най-симпатичните приложения на старата дървена бъчва е именно масичката за кафе. Тя може да има както дървена, така и стъклена повърхност, под която да поставите различни декорации. В допълнение с красиви камъни или свещи можете да създадете чувство за спокойствие и уют във вашия дом!

Виж още: Кафе масичка от дървени щайги в 6 лесни стъпки

2. Експериментирайте с подобна мивка в банята


А ето и едно по-екстравагантно решение за вашата баня, което определено ще направи впечатление на вашите гости. Желателно е подобен тип мивка да бъде съчетана с други подходящи елементи в банята, за да не се получи „конфликт“ с останалата част от интериора. За целта заложете на масивни дървени шкафове, светли кремави тонове за стените и мрамор на пода.

3. Съхранете бутилките избрани вина в тази поставка от дървена бъчва


Какво по-добро приложение на старата дървена бъчва от това да съхранява бутилки избрани вина! Ако усещането за симетрия и вкуса към висококачествените вина не са ви чужди, това е точната идея за вас.

4. Бъдете в крак с времето с този невероятен часовник

Стилно решение за тези от вас, които не обичат да си губят времето. Този часовник е изключително подходяща декорация както за вашата изба, така и за дневната, в случай, че нейният интериор е подчинен именно на тази тема.

5. Задължителна мебел за всяка градина

А ето и едно предложение за вашия двор и градина–няма нищо по-приятно от слънчев следобед през пролетта с приятна компания и чаша вино в ръка! Измайсторете си и огнище от дървена бъчва като допълнение към столовете и си създайте прекрасни вечери край огъня с приятели.

6. Охладете бутилките вино със стил

В горещите месеци, които предстоят, можете да използвате старата дървена бъчва за охлаждане на напитки. Това е едно наистина свежо и не на второ място атрактивно интериорно решение.

7. Очаровайте гостите си с фонтан от стари дървени бъчви

Реализирането на тази идея може да отнеме малко повече време, но подобен интересен фонтан със сигурност ще разнообрази вида на вашата градина. За създаването му никак няма да ви е излишна помощ от специалист, затова не се колебайте и потърсете такъв за изработка на мебели по поръчка в MaistorPlus!

Виж още: Закачалка за антре от стара дървена врата

8. Създайте си атрактивна висока маса с минимални усилия

В случай, че харесвате шумните компании и висококачественото забавление, тази идея е подходяща за вас. Препоръчваме да добавите хубаво вино и добро настроение за едно наистина незабравимо изживяване!

9. Сътворете усещане за уют и във вашия двор

Какво по-добро допълнение към приятните вечери с приятели от това невероятно огнище от дървена бъчва? Сътворете си истинска идилия без много средства и усилия, но все пак бъдете внимателни при използването му, за да не вдигнете градусите на прекарването си до опасно високи нива.

10. Нетрадиционно решение за бебешката стая

С вкус към детайла, това бебешко креватче е смело, но наистина интригуващо решение за всеки модерен дом. Уверете се, че е устойчиво, поставете меки одеала и няколко играчки и вече разполагате с едно наистина оригинално креватче за вашето дете!

11. Зарадвайте и домашния си любимец с ново легло


 

Зарадвайте домашния си любимец, като му създадете удобно кътче за почивка! Добавете меки възглавнички, а защо не и играчки и това несъмнено ще се превърне в любимо местенце за вашето куче!

12. Изненадайте своите близки с този невероятен полилей

Иновативно решение, с което да завършите визията на вашия хол, особено в комбинация с масичка за кафе, столчета и поставка за вино, изработени от същия материал.

13. Ето и една симпатична идея за нощно шкафче


В този свой вариант масичката от стара дървена бъчва би могла да бъде закачлив завършек към вашата дневна или спалня. Поставете няколко рафтчета в оставащото кухо пространство, изрежете малка вратичка и вътре можете да подредите всякакви декорации и дребни сувенири.

Виж още: Шкафче за обувки от дървена щайга

14. Създайте си уникална саксия за цветя


 

Очарователно решение за вашата градина е тази саксия за цветя–тя може да бъде по-масивна, но пък единична или да я раздвижите като закрепите етажирано 2-3 една върху друга. Споделете с нас красивите резултати, а защо не и други идеи за използване на стари дървени бъчви?

15. Сложете частица вдъхновение на масата

Подобна декорация се явява чудесно допълнение към тихите хладни вечери, на които ще се наслаждаваме още известно време. Това интериорно решение ще придаде доза изисканост и уют на вашата дневна, а особено красиво би било, поставено над камината!

С тези 15 идеи за ново приложение на старите дървени бъчви ви провокираме да разнообразите своя дом и градина с малко въображение и минимални средства. В случай, че имате нужда от помощ при изпълнението на някоя от тези или други идеи, направете безплатна заявка в MaistorPlus. В съвсем кратък срок ще получите оферти от специалисти и ще можете да разгледате мнения на потребители, за да изберете подходящия майстор за вашия нестандартен проект!

Последвайте канала на

25947 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини