Още търсят кой запали жената на гробището в Кюстендил

  • 28 април 2015 21:43

  • 2731
  • 2
Още търсят кой запали жената на гробището в Кюстендил
©

Бях в магазина, когато чух някой да вика за помощ. С колежката излязохме и видяхме жена на пейката, която вие от болка. Веднага се обадихме на тел. 112. Беше си свалила изгорялата пола, кожата по краката ѝ бе буквално смъкната.

Това разказа пред 24 часа служителката в гробищния парк в Кюстендил Мария Бакалска. Тя първа видяла 54-годишната Даниела Николаева, обгоряла в събота около 13 ч. Жената е в “Пирогов” с 25% изгаряния основно по краката, ръцете и гърдите. Пред разследващ полицай обяснила, че седяла на гроба на майка си, когато непознат мъж я залял с течност по краката и я запалил. Казала, че бил дребен, с червена блуза и май циганин. Не се е карала с него и не знаела защо ѝ посегнал. “Не съм видяла какво се е случило. Жената каза, че си носила бутилка с вода и сама се загасила. Водеше и кучето си на верижка”, допълни Мария Бакалска.

Полицията веднага започна да издирва свидетели на инцидента. По обяд на гробището е имало доста хора, но никой не е видял нещо тревожно, което да насочва разследващите към умишлено запалване. “Засега няма уличен, но работата продължава. Взети са за изследване проби от дрехите ѝ, за да се разбере дали има следи от запалителна течност”, коментираха от ОД на МВР. Ако е залята с бензин, спирт или друго, би трябвало да има силна миризма, а такава хората, които първи са били до нея, не са усетили. Не се изключва и вероятността жената по невнимание да се е подпалила от горяща свещ на гроб или пък сама да е искала да я запали и да е изпуснала огън върху полата си.

Даниела имала психични проблеми и често идвала на гробището заедно с кучето си Мая. Роднини на покойници ѝ давали пакетчета с храна. Не се изключва вероятността кучето ѝ да е лаело по някой циганин, заради което той да ѝ е посегнал. Може това да е станало на улицата, а не в самия траурен парк. Кюстендилци виждали често Даниела да скита по улиците заедно с кучето си, което водела на каишка. Не била агресивна и хората ѝ давали стотинки за храна или дрехи. Тя била доста интелигентна, но преди години развила психично заболяване. С майка си, която също имала психични отклонения, имали къща в центъра.

“Не знаем какво точно направиха, но къщата им се запали. После я продадоха и си купиха таванско помещение с гараж в един блок”, разказаха съседи. Допреди няколко години двете и кучето живеели на тавана, където събирали всякакви боклуци. Когато майката на Даниела починала, няколко дни тялото престояло в жилището. Кучето било доста злобно и били повикани ветеринари да го упоят, преди униформените да влязат. После Даниела започнала да живее в гаража, да злоупотребява с алкохол.

Често посещавала социална трапезария, но напоследък престанали да ѝ дават порцион, защото хранела кучето си с яденето. То е улично, не е агресивно като предишното, коментират в Кюстендил. Докато Даниела е в болница, кучето е затворено в гаража. Вратата леко е открехната, за да влиза въздух. Хора от махалата оставят храна и вода на животното.

Наблизо има ветеринарен кабинет. Даниела често го посещавала. Имала дори паспорт за кучето. Правила му редовно всички ваксини и обезпаразитяване. Преди дни го завела да го напръскат срещу бълхи. “Дайте ми левче за мен, левче за Мая”, казвала на ветеринарните специалисти. Те никога не ѝ отказвали. “Винаги идваше след това да ни връща парите. Когато получи социални помощи, идва тук и оставя по 5 лева. Не сме ги вземали, но жената съзнаваше, че е взела от друг. Дано да се оправи”, казаха оттам.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2731 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.04.29 | 10:27

2
хей, иде време за ВЕЧНИЯ СЪД! да му мислят гадовете за които чвека не струва нищо
е

2015.04.29 | 10:27

1
Вероятно хората знаят кой е циганинът - извършител, но не смеят да го кажат, защото после ще подпалят и тях. Циганският терор продължава. Смърт на америка и подлогите им в България, които докараха народа до това положение.

Добави коментар

Водещи новини