Очарователен дизайн на дневни със зелени елементи

  • 28 април 2015 13:55

  • 16056
  • 1
Очарователен дизайн на дневни със зелени елементи
©

Дневната е едно от най-важните помещения във всеки дом, защото често там прекарваме най-голяма част от времето си. Независимо дали ще гледаме телевизия или ще разпускаме с приятели, холът ни трябва да е самото олицетворение на спокойствието и красотата.

В този ред на мисли трябва да отбележим, че едва ли съществува по-свеж и приятен цвят от зеленото, поради което той е и изключително подходящ за тази стая. Освен, че внася хармония и късче природа у дома, зеленото е и изключително модерно. Почерпете доза вдъхновение от своята дневна, като я обновите с помощта на специалистите, регистрирани в MaistorPlus. Направете безплатна заявка и създайте от своя хол истинско олицетворение на красотата!

Впечатлете със стилни мебели в зелено

Зелените мебели у дома са интересно решение за тези от вас, които искат да направят дневната си актуална и същевременно приветлива на всяка цена. Те значително ще освежат дизайна й и ще придадат доза артистичност на помещението, тъй като това не е от най-често срещаните цветове за мебели.

Виж още: Как да постигнем хармония в дневната с Фън Шуй

Не забравяйте обаче, че добрият вкус върви с известна доза премереност и за да не заприлича холът ви на тропическа джунгла, е добре да съчетаете зелените мебели със стени в меки кремави тонове. Останалите елементи в дневната също трябва да бъдат в подходящ десен, като смелите съчетания с червено, синьо и розово не са препоръчителни.



 

Очаровайте със зелени аксесоари

Когато става дума за аксесоари, можете да си позволите да експериментирате с различните нюанси на зеленото, защото когато не са преобладаващ цвят, някои от тях могат да придадат доста интригуващ вид на помещението. Пример за това са елементите в маслинено или тюркоазено, които, особено в съчетание с други нюанси на зеленото, ще допринесат за атрактивния вид на вашия хол.

Зеленото е цвят, който позволява да развихрите въображението си и да го добавите в своята дневна под формата на завеси, декоративни възглавнички, картини, осветителни тела и какво ли още не! Правилото гласи, че колкото повече естествена светлина има достъп до помещението, толкова по-смели можете да бъдете при избора на аксесоари в зелено.

Създайте си усещане за спокойствие със зелено по стените


Този вариант на използването на зелено в интериора може да се окаже леко коварен, защото изисква много внимателно подбиране на обзавеждането. За разлика от отделните декорации, които винаги можем да преместим на различно място в дома си, цветът на стените не се сменя всеки ден.


 

Виж още: Как да разположите мебелите в хола

Затова бъдете внимателни при избора на нюанс и наситеност на зеленото, когато боядисвате дневната си. Той трябва да подхожда най-вече на цвета на пода, тъй като това е най-скъпия за подмяна елемент от всяка дневна. Препоръчваме да се консултирате със специалист преди всяка по-рискована промяна на дома!

Помечтайте с разходка по зелена "поляна"

Макар все пак да съществуват варианти на постоянна подова настилка в зелено, тя не е за препоръчване от същата гледна точка, както при стените–чисто и просто подовата настилка не се сменя всеки ден. Най-оптималното решение е това, което можете да промените със замах и без да затруднява бюджета ви.

Затова, ако сте решени да съживите илюзията за разходка по свежа зелена полянка, ви препоръчваме да поставите килим във вашата дневна. На пазара има множество варианти, както откъм дизайн, така и откъм изработка, които ще превърнат хола ви в същинска „тайна градина“!


 

Съчетайте различни елементи за разкош

Подбрани с вкус към детайла, отделните елементи в зелено могат да сътворят приказни комбинации. Важно условие е обаче в помещението все пак да има няколко елемента в по-неутрални тонове, защото една изцяло наситена стая не е никак добра идея, пък било то и в най-успокояващия цвят.

Виж още: Естествени мебели от ратан за дневната

Зеленото може да присъства във вашата дневна почти във всички свои вариации, но съчетаването му с други ярки цветове трябва да бъде добре премислено. Ако заложите на повече зелени аксесоари, изберете по-тъмни или неутрални мебели и килим. Ако пък точно те са водещите елементи в зелен цвят, подът и стените трябва да бъдат в меки земни тонове. Изборът ви зависи изцяло от вашето въображение, но препоръчваме да се посъветвате със специалист или поне с приятел, за да не преобразите ненадейно дневната си в ботаническа градина.

Предизвикваме ви да опитате някое от тези зелени интериорни предложения, които да приветстват пролетта и във вашата дневна! Споделете с нас резултатите, а ако имате нужда от помощ при изпълнението на някоя идея, свързана с ремонт или промяна на интериора във вашия дом, направете безплатна заявка в MaistorPlus. Сравнете различните оферти, разгледайте отзиви и изберете тази, която ви допада най-много!

Последвайте канала на

16056 1

Коментари 1

Добави коментар

2015.05.21 | 17:56

1
НАПРАВО ДА ОПНА ЗЕЛЕНОТО ЗНАМЕ НА ПРОРОКА А?

Добави коментар

Водещи новини