11 години затвор за бившият граничен полицай, който уби бебе в Крушевец (обновена+снимки)

  • 28 април 2015 13:23

  • 3617
  • 4
11 години затвор за бившият граничен полицай, който уби бебе в Крушевец (обновена+снимки)
© Булфото

Бившият граничен полицай Костадин Стоянов е карал с 59 км/час в созополското село Крушевец, показа повторна автотехническа експертиза по делото за катастрофата.

Това стана ясно по време на днешното заседание по делото, при което бяха изслушани тримата вещи лица, изготвили експертизата. Тя бе изготвена по искане на защитата на Костадин Стоянов. Данните от нея станаха основание държавното обвинение в лицето на прокурор Димо Маджаров да поиска изменение в обвинението, тъй като в първата техническа експертиза бе посочена скорост на автомобила от 49 км/ч или под разрешения от закона минимум от 50 км/ч за движение в населено място. Към обвинението бе добавено и превишаване на скоростта в населено място. Съдът прие изменението на обвинението. По време на заседанието стана ясна, че адвокатът на обвиняемия Благой Потеров е депозирал молба с настояване да се установи дали действително има остатък от алкохол в кръвта. Съдът отказа като посочи, че не са налице законови изисквания за повторна или допълнителна експертиза. Прокурор Димо Маджаров поиска присъда от 10 години лишаване от свобода при първоначален общ режим в затворническо общежитие и лишаване от право на управление на МПС за период от 12 години.

Стоянов е обвинен в това, че в пияно състояние и след употреба на канабис, със скорост над разрешената за движение в населено място, е нарушил правилата за движение по пътищата и напуснал своята лента като е допуснал ПТП на пешеходна зона, тротоар, при което е причинил смъртта на дете на място.

11 години лишаване от свобода при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип постанови БОС на Костадин Стоянов. Съдът го лиши 13 години без право на управление на МПС, както и разходите по делото да бъдат платени отново от Стоянов. От своя страна той каза, че ще обжалва присъдата. Това бе единственият му коментар пред журналисти.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3617 4

Коментари 4

Добави коментар

2015.05.07 | 17:25

4
Слаба е тази присъда, не може достатъчно да уплаши други привърженици на алкохола и канабиса...
АНОНИМЕН

2015.05.05 | 13:59

3
КАТО МИНЕ СЕГА ПРЕЗ ДРУГИТЕ ИНСТАНЦИИ ОТ 11 ГОД ЩЕ ОСТАНЕ НА НУЛА .

2015.05.05 | 13:59

2
samo tolkova li mojete da sadite g-n MAJAROV

2015.05.02 | 19:02

1
Съветвам близките да му искат и много пари кръвнина, лесно е след или едноврем с нак. Присъда. Така ще получите поне малко удовлетворение, че е справедливо наказан, ако не др.

Добави коментар

Водещи новини