Шеф Петър Михалчев - каменният човек с майсторски ръце (интервю)

  • 28 април 2015 13:01

  • 3492
  • 2
Шеф Петър Михалчев - каменният човек с майсторски ръце (интервю)
©

Шеф Петър Михалчев за кратко успя да се превърне в истинска телевизионна сензация.

Родната действителност стои някак далеч от културата на Изтока и един майстор на японската кухня привлича внимание и интерес на всяка цена – рядък екземпляр, какво да се прави?!

А прибавим ли към екзотичното му амплоа и няколко детайла като татуировки, флешове и хаплива прямота, картинката става пълна – Петър Михалчев е национално богатство.

Но да оставим шегата настрана, защото както се уверих при първата ми среща с него, той е преди всичко професионалист, респектиращ с умения и знания, човек, към когото не можеш да изпиташ нищо по-малко от искрено уважение.

Докато подготвях въпросите за това интервю, неведнъж обмислях варианта да пропусна всяка възможност да говорим за предаването, в което в момента журира.

Master Chef несъмнено е едно от най-сполучливите и интересни риалити формати не само в България, но и в световен мащаб. Но да представя шеф Михалчев в светлината на моментната му телевизионна изява ще граничи с несериозно и нехайно отношение към японските култура, храна и традиция, които той изучава от години и представя на българите със страст и майсторски замах. Затова събрах цялата си бегла информираност по темата и оставих самия той да ми доразкаже повече за култа към храната, красотата и детайла, които почитат хората от страната на изгряващото слънце.

Уговорихме се да се срещнем в неговия ресторант Miyabi в ранен делничен следобед.

Подраних и вместо него ме посрещна съпругата му Ина – фина и очарователна дама, чиито деликатност и гостоприемство някак съвършено допълваха минималистичната и спокойна атмосфера в ресторанта.

Настаних се на една маса в най-светлата част от помещението и докато чаках шеф Михалчев да се появи, започнах да разглеждам интериора. На входа посреща Манеки Неко, бяло коте талисман с вдигната лява лапичка, с която привлича клиенти.

Прочети повече

Последвайте канала на

Нора Виткова
3492 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Experto

2015.10.10 | 19:53

2
Още един дегенерат и наркоман,даван за пример!Това са ценностите на новото общество!

2015.04.28 | 14:30

1
Пиш ми яжката, прикрит гейтак!

Добави коментар

Водещи новини