В Гърция спират фериботите на 1 май

  • 28 април 2015 12:47

  • 2439
  • 2
В Гърция спират фериботите на 1 май
© Getty Images/Guliver

В Гърция спират фериботите на първи май. Няма да има достъп до островите. Моряците са в стачка и ще има протести по пристанищата.

Магазините обаче, ще работят през целия ден в събота и неделя, информира БНР.

Спряха продажбите на билети за фериботите за първи май. Общогръцката федерация на морските работници обяви 24-часова стачка. От полунощ на 30-и април до събота - 2-ри май няма да се движи нито един ферибот. Достъпът до островите се блокира за едно денонощие. Моряците от екипажите на пътническите и товарни кораби ще проведат стачка с искане да се подпишат колективни трудови договори и да им се изплатят изработените възнаграждения от изминалите месеци.

Във връзка с очаквания силен пътен трафик полицията въвежда и ограничения за движение на товарни автомобили в дните от 30-и април до 3-ти май.

Първи май в Гърция е ден на обща национална стачка. Железничарите също спират движението на влакове.Все още няма изявление на синдиката на авиодиспечерите, дали ще се присъединят към протестите.

Магазини ще бъдат затворени само в деня на стачката, но пък търговците решиха да работят през целия ден в събота, както и в неделя.

Туристическите агенции отново съобщават за силен интерес от страна на българи за трите почивни дни. Този път избират по-близки дестинации в северна Гърция и няколко острова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2439 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
dv

2015.04.29 | 00:32

2
Почна се

2015.04.28 | 15:04

1
Гагу

Добави коментар

Водещи новини