Българка в Непал: Беше много страшно. Спахме на шезлонги (видео)

  • 28 април 2015 12:24

  • 1922
  • 0
Българка в Непал: Беше много страшно. Спахме на шезлонги (видео)
© Getty Images/Guliver

Нова телевизия се свърза с наши сънародници в столицата на Непал, Катманду. Комуникацията обаче е много лоша и телефонните разговори са много трудно осъществими. Те разказаха, че са преживели най-големият кошмар в живота си. В последните два дни те са спали на шезлонги в градината на хотел.

„Тъй като карахме нощни смени, а това се случи в 12.00 часа на обяд, ние още спяхме. Събудихме се от труса, един от колегите започна да блъска по вратата, излязохме на улицата след като малко поутихна, но започна отново да тресе. Имаше паника, всички хора пищяха. Беше много страшно”, разказа Боряна Печенякова. „Първата вечер се върнахме отново да спим в апартамента, но следващите две вечери спахме навън и тъй като нямахме палатка, спахме на шезлонги до басейна”, обясни тя.

„Това, което забелязвам днес е, че всички хора искат да напуснат Катманду, но има проблем с транспорта. Някои са успели да заминат, някои – не. Има го страха у хората. Нормално е. Това, което ни се случи не е малко”, добави Боряна Печенякова.

В Непал е обявен тридневен траур в памет на жертвите на силното земетресение. По последни данни те са над 4 340. По данни на ООН засегнати от катастрофата са 8 милиона души.


 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1922 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини