Състоянието на пострадалото бебе е стабилизирано

  • 27 април 2015 21:18

  • 1737
  • 1
Състоянието на пострадалото бебе е стабилизирано
©

Състоянието на пострадалото в болница „Софиямед" бебе е стабилизирано. Всички жизнени показатели на момиченцето са под контрол, заяви началникът на Клиниката по неонатология в болница „Токуда" д-р Радка Масларска в интервю за БНР.

Детето е прието в болница „Токуда" на 18 април вечерта с висока температура, тежка анемия и оток на главата, разказва д-р Масларска: „Това, което беше по-важно - видяха се множество контузионни огнища в мозъка, което състояние вече директно застрашаваше живота на Никол".

„Към момента има подобрение на неврологичния статус на детето, храни се самостоятелно, но е рано да се прави оценка на късните усложнения. Въпреки това шансовете то да се оправи напълно са налице. Нашите надежди са такива и целият ни екип работи в тази насока, детето да продължи своето нормално развитие. На един по-късен етап ще може да се даде далечна прогноза", посочва д-р Игова.

Директорът на болницата д-р Явор Дренски коментира, че за случилото се с четиридневното бебе вина има и здравната система у нас: „Държавата съвсем отговорно да намери средства да покрие нуждите за здравеопазването към момента, за да се успокои системата и не да се опитват изкуствено да затрудняват достъпа на пациентите до лечебните заведения, като лимитират дейността. Това е едно допълнително напрежение, което се наслагва върху медицинските екипи. Те са принудени да мислят не само за пациентите, а дали утре ще имат заплати?"

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1737 1

Коментари 1

Добави коментар
FM

2015.04.28 | 21:57

1
Стискам му палци. Да няма следи от Извратенячката. И ще пия едно за негово ЗДРАВЕ. Да е живо и здраво и да се оправи напълно.

Добави коментар

Водещи новини