Студенти ще строят леден мост, вдъхновен от Леонардо да Винчи

  • 27 април 2015 19:04

  • 897
  • 0
Студенти ще строят леден мост, вдъхновен от Леонардо да Винчи
©

Студенти от Техническия университет в Айндховен ще изградят мост от лед, вдъхновен от Леонардо да Винчи, пише dnevnik.bg.

С него те ще опитат да подобрят рекорда за най-голяма ледена структура, изградена на открито. Строежът на подобни конструкции е традиция за учебното заведение и за момента най-доброто постижение е от 2014 г., когато възпитаниците му направиха леден купол с диаметър 30 м.

По план мостът, вдъхновен от Да Винчи, ще бъде с дължина от 50 м. За него студентите използват проект на известния творец за изграждането на мост над Босфора. А според ръководителя на проекта Арно Пронк един истински автомобил съвсем спокойно би трябвало да може да премине през него, ако изпълнението му се окаже успешно. 

За да изпълнят намеренията си, студентите ще работят на смени без прекъсване в 24-часов режим. За да се получи леденият мост, те ще използват различни форми балони, които се напръскват със сняг и вода и се покриват със хартиени влакна, така че в крайна сметка се получава сплав, която е три пъти по-здрава от обикновения лед.

Строителните работи ще започнат през декември и се очаква да продължат до средата на февруари 2016 г. В тях ще се включат 100 души студенти и доброволци. Мостът ще бъде вдигнат в кариера във Финландия, където ще се проведе изложба на ледена архитектура.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
897 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини